eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Védőfelszerelést viselő ápoló az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2020. december 11-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírus: ilyen kevés oltott kerül kórházba itthon

Zacher Gábor osztotta meg az elmúlt hetek-napok tapasztalatait.

Az egész országban emelkedik a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma és 95 százalékuk az oltatlanok közül kerül ki – mondta Zacher Gábor sürgősségi orvos az RTL Híradónak, megjegyezve, hogy "ez gáz". A szerdai hivatalos adatok szerint egy nap alatt 501 fertőzöttet találtak; kórházban már 406 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen.

A szakember szerint vissza kellene vezetni a maszkhordást zárt térben, ő maga is hordja a védőeszközt. "Mindent el kell követni, hogy a fertőződést, a fertőzés átadását el lehessen kerülni, ezért

fontos az oltás, a maszkviselés, a távolságtartás, a kézmosás és a felületfertőtlenítés – például a telefonok rendszeres fertőtlenítése is."

Müller Cecília országos tisztifőorvos a héten a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzset úgy tájékoztatta, hogy a kórházba kerülő oltott emberek döntő többsége idős és/vagy több súlyosabb betegsége van.

Szintén a maszkviselés fontosságáról beszélt az InfoRádióban Rusvai Miklós, aki szerint már most érdemes hordani ezt a védőeszközt ott, ahol oltottak és oltatlanok vannak egyszerre zárt helyen. Szintén a maszkhordás és a higiéniai, távolságtartási szabályok fontosságára figyelmeztetett Jakab Ferenc.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×