INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

nemzetközi eucharisztikus kongresszus

körmenet

vallás

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiemelt eseményeként tartott gyertyás körmenet résztvevői a Széchenyi István téren 2021. szeptember 11-én. Középen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

Így vonult Budapesten a NEK eucharisztikus gyertyás körmenete - fotók

Infostart

Kora este a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus részeként ünnepi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Kossuth téren. Ezután a hívek gyertyás menetben indultak a Hősök terére.

A szentmise végén a hívek az oltáriszentséget kísérve fáklyás menetben vonultak a Hősök terére. Az oltáriszentség előtt mentek az Apostoli Szentszék által elismert lovagrendek, a szerzetesek és a papság, a püspöki konferencia tagjai, majd a történelmi zászlók hordozói. Őket követte az oltáriszentséget hordozó kocsi, a közjogi méltóságok és állami tisztségviselők, a diplomáciai testület tagjai, népviseletbe öltözött csoportok, a katonaság, a cserkészek, majd a hívek.

A több tízezres menet az Akadémia utca-Széchenyi István tér-József Attila utca-Andrássy út útvonalon haladt. Amikor a menet eleje a Hősök terére ért, az utolsó hívek akkor hagyták el az Erzsébet teret.

A menet miatti forgalomkorlátozásokról itt írtunk.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018