eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Forgalomkorlátozások a szombat esti eucharisztikus körmenet miatt

A menet előreláthatólag 18:45-kor indul a Kossuth Lajos térről, majd az Akadémia utca – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere útvonalon haladnak a résztvevők.

A körmenet idején korlátozzák az áthaladó autós és közösségi közlekedési forgalmat.

Emiatt, a BKK közlése szerint,

várhatóan 18:30 és 20:30 között lezárják a József Attila utca, az Andrássy út és Bajcsy Zsilinszky út csomópontját.

Ebben az időszakban az M3-as metrópótló, a 9-es busz és a 72M trolibusz két szakaszon, az északi végállomások és a Szent István Bazilika, valamint a déli végállomások és az Erzsébet tér között jár. A módosított útvonalon közlekedő 105-ös és 178-as buszok két szakaszon, a Gyöngyösi utca M és a Szent István Bazilika, illetve az Uránia érintésével az Erzsébet tér és a budai végállomások között járnak. A módosított útvonalon közlekedő 15-ös és a 115-ös buszok két szakaszon, Gyöngyösi utca M, illetve a Göncz Árpád városközpont M és a Szent István Bazilika, valamint a Boráros tér H és a Kálvin tér M között járnak.

Előreláthatólag 18:30 és 20:30 között lezárják az Andrássy út és a Nagymező utca csomópontját,

ebben az időszakban a 70-es és a 78-as trolibuszok az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Keleti pályaudvar M és az Akácfa utca között járnak.

Várhatóan 18:50 és 21:00 között lezárják az Nagykörutat az Oktogonnál,

a nagykörúti 4-es és 6-os villamosok a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M, valamint a Blaha Lujza tér M és a dél-budai végállomások között járnak. A Király utca és a Blaha Lujza tér között a Petőfi híd felőli vágányon – egyvágányú közlekedés mellett – egy szerelvény jár.

  • A 73M trolibusz 19:00-tól nem közlekedik.
  • A 76-os trolibusz 19:00-tól két szakaszon, módosított útvonalon jár a Jászai Mari tér és a Ferdinánd híd (Izabella utca), valamint a Keleti pályaudvar M és a Károly körút (Astoria) M között.
  • Az M1-es földalatti Hősök tere és Bajza utca állomásait az Operatív Törzs döntése alapján lezárhatják.
  • A 72M trolibusz 19:00-tól az Orczy tér és a Dózsa György út M között közlekedik.
  • A 75-ös trolibusz hajnaltól 19:00-ig a Dózsa György út helyett a Hermina úton jár, 19:00-tól a Vágány utca és a Hungária körút érintésével járnak a trolik.

Az eucharisztikus kongresszussal kapcsolatos közlekedési változásokról és lezárásokról a legfrissebb információk a kozut.bkkinfo.hu oldalon olvashatók. A tömegközlekedőket a Futár alkalmazás segítheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×