eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Szentmise és gyertyás körmenet a NEK szombati programjában

Az ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutatja be a Kossuth téren.

Szentmisét és gyertyás körmenetet tartanak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) részeként szombaton Budapesten, emellett családi nap várja az érdeklődőket előadásokkal, koncertekkel, beszélgetésekkel a Margitszigeten.

A kora esti ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutatja be a Kossuth téren. A szentmise előtt beszédet mond I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka.

A szentmise végén a hívek gyertyás menetben vonulnak a Hősök terére.

A kongresszus margitszigeti családi napján, az Alsó-Nagyréten két színpadon lesznek programok, továbbá 70 sátorban mutatkoznak be a szerzetesrendek, katolikus közösségek, lelkiségi mozgalmak.

Fellép mások mellett Szalóki Ági előadóművész, Lackfi János költő, Mező Misi és az Euchariszt Együttes, a Kaláka Együttes és az Irish Coffee zenekar.

A sátrakban kerekasztal-beszélgetések, előadások, gyónási lehetőség, kézműves és interaktív foglalkozások várják a résztvevőket.

Az esemény végén a résztvevők Székely János szombathelyi megyés püspök vezetésével vonulnak majd az esti ünnepi szentmise helyszínére, a Kossuth térre.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×