eur:
395.51
usd:
366.65
bux:
65519.84
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TE) rektora beszédet mond A koronavírus hatásai az élsportra elnevezésű műhelykonferencián a Testnevelési Egyetemen, Budapesten 2020. június 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Lemond a rektori posztról Mocsai Lajos

A modellváltás után kuratóriumi elnök lesz.

Mocsai Lajos bejelentette, hogy elvállalta a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségét, amely nem összeegyeztethető a rektori feladatokkal, így utóbbi pozícióból távozik.

„A kuratóriumot kijelölő fenntartó részéről az a döntés született, hogy oktatói és vezetői múltam, továbbá az, hogy korábban menedzser-igazgatóként is irányítottam az intézményt, alkalmassá tesz a megtisztelő pozíció betöltésére. Mindez azzal jár, hogy a kuratórium elnökeként oktathatok az egyetemen, de a saját vezetőm nem lehetek, így a rektori pozícióról le kell mondanom” – közölte az egyetem oldalán.

A Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében az általános rektorhelyettes, Sterbenz Tamás veszi át az egyetem vezetését az új rektor megválasztásáig.

„A döntést a felkérés után, ha nem is hosszan, de mérlegeltem. Számomra fontos volt, hogy a Testnevelési Egyetemen az alapítvány kuratóriumi elnökeként ugyanúgy részt vegyek az oktatói munkában. Nem leszek rektor, de úgy gondolom, hogy az elnöki munka alapvetően más tevékenységet kíván, mint a rektor napi tevékenysége. Emiatt a hazai, valamint nemzetközi érdekérvényesítésben, az egyetem működési feltételeinek javításában hatékonyabban tudok részt venni. A stratégiai terület számomra mindig fontos volt, edzőként, menedzserként, tudományos emberként egyaránt, ezért úgy gondolom, jelen pillanatban így tudok a Testnevelési Egyetemen a legtöbbet segíteni” – fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×