eur:
394.44
usd:
365.25
bux:
65557.21
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szlávik János infektológus főorvos az első Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Találtak egy harmadik indiai mutánsos magyart, minden egészségügyis kontaktot azonnal teszteltek

Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi főosztályvezetője egyelőre kizárja, hogy kórházban terjedhet az indiai vírusvariáns.

A korábbi kettő után találtak még egy koronavírusos személyt Magyarországon, akinél kimutatható volt az indiai vírusvariáns - derült ki az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

Közülük viszont továbbra is csak egy van, aki kórházi ápolásra szorult - ebből következően a harmadikként azonosított fertőzött otthonában gyógyul.

Részletesebben Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi főosztályvezetője a kórházban ápolt indiai mutánsos páciens helyzetéről beszélt.

"A környezetében az ápolásában részt vevő egészségügyi dolgozók PCR-vizsgálata május 31-én megkezdődött, 119 egészségügyi dolgozó mintája került levételre,

zajlik a vizsgálat. Már csak 33 feldolgozatlan minta van hátra, eddig nincs pozitív minta sem azok közül, akik a pácienssel kapcsolatba kerültek" - tisztázta.

Ez szerinte azt is bizonyítja, hogy az infekciókontroll megfelelően működik az egészségügyi intézményekben Magyarországon, a kórházakban tehát nincs terjedés.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×