INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

indiai mutáns

koronavírus

fertőzés

Koronavírusteszt végzése közben mintát készülnek cseppenteni az antigén gyorsteszt paneljére a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Főosztálya dolgozóinak koronavírus-szűrésén a VIII. kerületi Fiumei úton 2020. december 8-án. a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Főosztálya dolgozójától az intézményben, a VIII. kerületi Fiumei úton 2020. december 8-án. A területi közigazgatásban dolgozók koronavírus-tesztelésével folytatódott az országos célzott csoportos tesztelés, amelyben felhasználják a bölcsődék, óvodák, nevelési és oktatási intézmények és szociális otthonok kéthetes tesztelése során szerzett tapasztalatokat. A kormány november 20-án indított átfogó, országos célzott csoportos tesztelést, hogy felmérje a fertőzöttek arányát azokban a hivatásokban, amelyekben a dolgozók jellemzően sok állampolgárral vannak kapcsolatban munkájuk során, illetve a vírus szempontjából veszélyeztetett csoportokat látnak el.

Ezt tudni a két indiai mutánsos fertőzött magyarról

Infostart

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján György István, az országos oltási munkacsoport vezetője jelentette be, hogy elérte hazánkat az indiai mutáns.

Kedd óta nem tartott napi tájékoztatót az operatív törzs, pénteken viszont egy, a szakemberek jelzései alapján már várt hírt jelentett be György István, az országos oltási munkacsoport vezetője: már jelen van az indiai mutáns Magyarországon.

Állapotukról, fertőződésükről, betegségükről bővebben nem beszélt, a tájékoztatón jelen lévő Müller Cecília országos tisztifőorvos viszont részletekkel is szolgált.

"Az elmúlt napokban kettő, indiai variánssal fertőzött személyt azonosítottunk Magyarországon.

Az egyikük már meggyógyult, klinikailag nagyon könnyen, enyhe tünetekkel zajlott nála a betegség, a másikuk még kórházi kezelésre szorul, de nem lélegeztetett beteg,

már a rehabilitációja felé tart."

Müller Cecília azt is mondta, az indiai mutáns érkezése "várható volt", hozzátéve, a két személy egyike sem járt külföldön az utóbbi időszakban, "a járványügyi vizsgálat nem derítette fel azt, hogy hogyan történhetett a fertőződés", de ez "a fertőződések 99 százalékánál így van a vírus reprodukciós képessége miatt", így

azt sem tudni, hogy az ismert fertőzöttek kiket betegíthettek meg.

Azt viszont leszögezte: a jelenleg alkalmazott oltóanyagok az indiai mutáns ellen is védelmet nyújtanak, ezért hívta fel Müller Cecília újra "a hezitálók" figyelmét arra, hogy vegyék fel az oltást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018