eur:
394.77
usd:
370.68
bux:
65478.26
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Eljött a szabadság, ezek a fontos korlátozások maradnak még

A hét végén beoltották az ötmilliomodik magyart is, így új szabályok léptek életbe. Megszűnt a kijárási korlátozás, már nem kötelező közterületen maszkot hordani, keddtől pedig újra fizetni kell(hetne) a parkolásért.

Szombaton beoltották az ötmilliomodik magyar állampolgárt is, így vasárnap óta már nem kell maszkot viselni a közterületeken - ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a Facebook-oldalán.

Az ötmilliomodik beoltott után más könnyítések is életbe léptek, az új szabályokról pénteken a Kossuth rádióban beszélt a miniszterelnök.

Már az egyéni és csapatsportok is korlátozás nélkül végezhetők a szabadban. Ötven főig megtarthatók magán- és családi rendezvények, a lakodalmakon pedig legfeljebb kétszázan vehetnek részt.

Ötszáz főig a szabadtéri rendezvényeken - így a gyűléseken is - bárki részt vehet, ennél nagyobb létszámú programra azonban csak védettek mehetnek.

Zenés-táncos rendezvényeket is lehet szervezni, de csak védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek.

Feloldották a kórházi látogatási tilalmat, keddtől pedig ismét fizetni kell a parkolásért, ám ez a hét türelmi idő a legtöbb önkormányzatnál.

Maradó korlátozások

Számos korlátozás azonban továbbra is életben van:

a maszk kötelező minden olyan helyen, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak,

például a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban. A bevásárlóközpontokban is maszkot kell viselni, és továbbra is másfél méteres távolságot kell tartani.

Az éttermek zárt terében és a szálláshelyeken ezentúl is csak védettek tartózkodhatnak.

A zárt térben tartott rendezvényekre, kulturális eseményekre, sportrendezvényekre ugyancsak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők mehetnek.

Az új szabályok értelmében pedig A 16-18 évesek felügyelet nélkül is járhatnak étterembe, moziba, ha van védettségi igazolványuk.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×