eur:
386.93
usd:
356.61
bux:
66237.1
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Pixabay.com

Nagyon régen nem volt ilyen jó napi adat

677 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak vasárnap, és újra száz alatt az egy nap alatt elhunytak száma.

Az előző napi 1145 után vasárnap 677 volt az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 792 386 főre nőtt a beazonosított fertőzötteké - derül ki a Koronavírus.gov.hu adataiból. Februárban volt egy nap, amikor idén ennél jobb volt az újfertőzött-adat.

Új esetek számának alakulása 3 és 7 napos csúszó átlaggal - Worldometer
Új esetek számának alakulása 3 és 7 napos csúszó átlaggal - Worldometer

Elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg (egy nappal korábban 98), így az elhunytak száma 28 693 főre emelkedett.

Halottak számának napi alakulása - 3 és 7 napos csúszó átlaggal (Worldometer)
Halottak számának napi alakulása - 3 és 7 napos csúszó átlaggal (Worldometer)

A halálozási adat március 1. óta nem volt ilyen alacsony.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 575 610 fő (több mint 7000-es növekmény egy nap alatt), az aktív fertőzöttek száma pedig 188 083 főre csökkent, egy nap alatt mintegy 6700-zal.
Aktív esetek számának napi alakulása - Worldometer
Aktív esetek számának napi alakulása - Worldometer

3384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (számuk nagyon lassan csökken), közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen, kilenccel kevesebben, mint egy nappal korábban.

Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra és 80 százalékuk meg is kapta azt.

A legalább egyszer beoltottak száma 4 305 775 fő, közülük 2 503 575 fő már a második oltását is megkapta.

A péntek éjfélig érvényesen regisztrált 16-18 évesek számára hétfőn megnyílt az online időpontfoglaló, amelyről sms-t is kap a több mint 84 ezer jogosult fiatal. Oltásuk csütörtök és jövő hét kedd között lesz Pfizer-vakcinával.

A 18 év feletti fergisztráltak továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tudnak jelenleg interneten foglalni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

A nyugati szövetségesek a háború eleje óta nem képesek megfelelően ellátni Ukrajnát a megígért mennyiségű fegyverrel, ez pedig egyre kritikusabb helyzetet teremt a frontvonalakon – írja az orosz állami TASZSZ. Az uniós nagykövetek szerdai megbeszélésén patthelyzet alakult ki az Európai Békekeret (EPF) további 5 milliárd euróval történő kiegészítéséről és egy Ukrajnának külön erre a célra szánt ugyanekkora alap létrehozásáról. A „francia-német blokád” egyelőre megbénította az egyeztetéseket. Németország nyitott a kompromisszumra, rugalmasságot javasolva, hogy az Ukrajnának nyújtott kétoldalú adományait részben beszámítsák az EPF-alaphoz való hozzájárulásokba. Franciaország viszont kitart amellett, hogy az európai fegyvergyártóktól vásároljanak új eszközöket a tagállamok – derül ki a Politico beszámolójából. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×