eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Unsplash.com

Bizonyíték szivároghatott ki az uniós vakcinabeszerzési szerződésről

Ómolnár Miklós YouTube-videójában mutatott be négy szerződést.

A brüsszeli állításokkal ellentétben nem a tagállamok, hanem az Európai Bizottság szerződött a négy nyugati vakcinagyártóval - olvasható a borsonline.hu szombaton megjelent cikkében.

Az értesülés szerint a Pfizerrel, a Modernával, a Sanofival és a Janssennel kötött szerződéseken az uniós egészségügyi biztos, Stella Kyriakides neve olvasható, noha az Európai Bizottság szóvivője a múlt héten letagadta, hogy közük lenne a megállapodásokhoz.

Mint írták, Stephan De Keersmecker egy nyilvánvalóan megbeszélt, egyeztetett újságírói kérdésre válaszolta ezt. Az esetet azért is furcsállják, mert a szerződéseket a brüsszeli bürokrácia érzékeny (sensitive) minősítéssel látta el, mintha "titkolni akarnának valamit".

A borsonline.hu egy összefoglalóra alapozta az állításait, amely Ómolnár Miklós videómegosztó csatornáján látható. Az újságíró a szerződéseket bemutatva úgy fogalmazott, hogy az EU "minden jel szerint valami furcsa játékba kezdett" és csak az a kérdés, hogy "kinek áll érdekében mindez". A videóban mind a négy szerződés látható az uniós biztos aláírásával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 20:01
×
×
×
×