eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Angela Merkel német kancellár sajtótájékoztatót tart, miután videokonferencát tartott a tizenhat szövetségi tartomány vezetőinek részvételével Berlinben 2020. május 6-án. Németországban tovább lazítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat  és a járványkitörések helyi elfojtását szolgáló új védekezési rendszert vezetnek be a szövetségi kormány és a tartományi kormányok megállapodása szerint.
Nyitókép: MTI/EPA/DDP/Andreas Gora

Hónapokig tartó nehézségekről beszélt Angela Merkel

"Igyekszünk hidakat építeni, de nem tudjuk, hogy pontosan hova, mert nem látjuk a túlpartot" - illusztrálta a helyzetet.

Hónapokig okoz még súlyos nehézségeket az új típusú koronavírus járványa elleni védekezés Németországban - jelentette ki Angela Merkel kancellár szerdán. Hátra van még három-négy "nehéz hónap" a járványból, de utána, az oltási kampány előrehaladása révén érezhetően javul majd a helyzet - emelte ki lakosságifórum-sorozatának (Bürgerdialog) online formátumban tartott rendezvényén a kormányfő, amelyen telefonos és internetes lelkisegély-szolgálatok munkatársaival beszélgetett.

Mint mondta, a járvány kezelése politikai szempontból sok bizonytalansággal nehezített feladat. A 2008-ban elmélyült pénzügyi válságban lehetett tudni, hogy mi a teendő, meg kell szüntetni a krízis kiváltó okait, meg kell támogatni a bajba jutott bankokat. Ezzel szemben a SARS-Cov-2 járványában "igyekszünk hidakat építeni, de nem tudjuk, hogy pontosan hova, mert nem látjuk a túlpartot".

Egy világjárványról nem lehet előre megmondani, hogy mikor lesz vége, ahogyan többek között azt sem tudni, hogy például kialakulnak-e a vírusnak újabb, még veszélyesebb mutációi - fejtette ki Angela Merkel.

A szerdai adatok szerint noha a járvány napi új halálos áldozatainak száma és a betegség miatt intenzív kórházi kezelésre szorulók száma csökken, azonban az új fertőződések száma emelkedik, ami főleg a B.1.1.7 jelzésű, "brit" vírusváltozat előretörésének tulajdonítható.

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) kimutatása szerint az utóbbi 24 órában 9146 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez mérsékelt növekedés az egy héttel korábbi 9019-hez képest. Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 2 518 591 ember szervezetében mutatták ki eddig a vírust.

A Covid-19-cel összefüggésben 24 óra alatt jelentett halálesetek száma az előző heti 418-ról 300-ra csökkent. A járvány áldozatainak száma így 72 489-re emelkedett. Az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetének (DIVI) összesítése szerint országszerte 2736 embert ápolnak az intenzív osztályokon az új típusú koronavírus miatt, 87-tel kevesebbet az egy héttel korábbi 2823-nál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×