eur:
393.95
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Rövidesen helyére kerül az új vasúti híd utolsó darabja és kezdődhet a meglévő két híd cseréje. A hídra vezető vágányok teljes felújításával és az új állomások kiépítésével lesz majd teljes a Déli Körvasút kiépítése.Nagy Mihály, magyarepitok.hu
Nyitókép: Nagy Mihály, magyarepitok.hu

Lenyűgöző látvány, ahogy a helyére kerül a Déli összekötő vasúti híd utolsó eleme – fotók

A Déli összekötő vasúti híd harmadik, új vágányának utolsó elemét úsztatták fel a Dunán, és a hétvégén beillesztik a helyére. Ezután a meglévő két vágány cseréjével folytatódik a Déli körvasút fejlesztésének kulcsfontosságú eleme.

„A hétvégén a helyére kerül a Déli összekötő vasúti híd új, harmadik vágányának utolsó hídeleme is, néhány fotó erejéig érdemes még megállni és megcsodálni ezt a hatalmas munkát” – írja Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid.

A Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója arról tájékoztat, hogy az új, harmadik vágány után a meglévő két híd cseréje lesz soron, akkor is a Dunán úsztatják fel az elemeket.

„Az új hídszerkezeten vezet át majd a Déli Körvasút harmadik vágánya idén tavasztól. Ezt követően a meglévő két hidat is újra cseréli a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által megbízott kivitelező, a Duna Aszfalt 2022-ig.

A Déli Körvasút fejlesztése lehetővé teszi, hogy olyan vonatokat lehessen indítani, amelyek például Székesfehérvártól Hatvanig járhatnak, összekapcsolva nem csak a régiót, de megteremtve a Budapest elővárosai és külső kerületei között is a kapcsolatot – ehhez a beruházás nélkül ma a kapacitás és a Budapesten belüli új megállók is hiányoznak” – írja a BFK-vezér.

A Déli Körvasút hatalmas régió vonatközlekedésében jelent majd előrelépést az áteresztő kapacitás növelésével.

A hétvégén a helyére kerül a Déli összekötő vasúti híd új, harmadik vágányának utolsó hídeleme is, néhány fotó erejéig...

Közzétette: Vitézy Dávid2021. február 20., szombat

A magyarepitok.hu további látványos fotói itt találhatók.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×