INFORÁDIÓ
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel

déli összekötő vasúti híd

déli körvasút

vitézy dávid

Déli összekötő vasúti híd

Déli összekötő vasúti híd: újabb látványos előrelépés

Infostart

A harmadik vágány utolsó hídeleme már a levegőben, a napokban a helyére is kerül.

„A Déli összekötő vasúti híd új, harmadik vágányának utolsó hídeleme is a levegőben, a következő napokban a helyére kerül. Az új harmadik vágány elkészülte után a ma meglévő két híd cseréje történik meg, egymás után. A hídelemeket a Dunán úsztatják fel, úszódaruk helyezik emelőszerkezetre és alulról emelik be a helyére, a Rákóczi híd és a régi hídelemek közé. Az új hídszerkezeten vezet át majd a Déli Körvasút harmadik vágánya idén tavasztól. Ezt követően a meglévő két hidat is újra cseréli a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által megbízott kivitelező, a Duna Aszfalt 2022-ig” – írja a Facebookon Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója.

Vitézy arról ír, hogy a csere és a bővítés kulcsfontosságú a budapesti elővárosi forgalom és a transzeurópai korridor és dunai átkelés szempontjából is. A Déli Körvasút fejlesztésével például Székesfehérvártól Hatvanig járó vonatok indulhatnak.

„A Déli Körvasút fejlesztésének köszönhetően új megállók épülnek, ezek az eddig hiányzó metrócsatlakozást is biztosítják majd Kelenföldön a 4-es, a Népligetnél a 3-as és a reményeink szerint a Közvágóhídnál a hévek fejlesztésével létrejövő jövőbeni 5-ös metróhoz, ezáltal az itt közlekedő vonatok teljes értékű kapcsolatot adnak mindenkinek, akik a budapesti belvárost, vagy szinte bármelyik budapesti célpontot keresik. A Déli Körvasút fejlesztése azonban ezen túlmenően az agglomerációból érkező vonatok sűrítéséhez is hozzájárul, mivel ma a legszűkebb kapacitást épp a fejpályaudvarok jelentik” – áll a posztban.

A Déli összekötő vasúti híd új, harmadik vágányának utolsó hídeleme is a levegőben, a következő napokban a helyére... Közzétette: Vitézy Dávid2021. február 18., csütörtök

Vitézy azt írja, hogy óránként 8-10 elővárosi személyvonat is közlekedhet itt irányonként.

A Déli Körvasúton a nyugatról Székesfehérvár, Tatabánya, Pusztaszabolcs felől érkező elővárosi vonatok Budapest fontos csomópontjain át továbbhaladhatnak Cegléd, Pécel, Gyömrő vagy akár a személyforgalom előtt tavaly újból megnyílt külső körvasúton át Újpest - Óbuda felé. A terv az, hogy óránként minimum 6, de sikeres megvalósítás esetén akár csúcsidőben óránként 8-10 darab elővárosi személyvonat közlekedjen itt irányonként, metró gyorsaságú új kapcsolatok tucatjait nyitva az agglomeráció, a külső kerületek és Budapest fontos célpontjai között.

Nyitókép: Iványi Bálint/BFK – Forrás: Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018