INFORÁDIÓ
2021. szeptember 29. szerda
Mihály

semmelweis egyetem

online

digitális

nyílt nap

Rendhagyó nyílt nappal várja a diákokat a Semmelweis Egyetem

Rendhagyó nyílt nappal várja a diákokat a Semmelweis Egyetem

Infostart

Mesterséges intelligencia az orvoslásban, tudomány segítségével a bűnözők nyomában, virtuális tárlatvezetés az anatómián, interaktív hallgatói bejelentkezések, kérdezz-felelek – többek között ilyen izgalmas programokkal várja az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődő diákokat, szüleiket és tanáraikat a Semmelweis Egyetem a január 15–16-i online nyílt napján. Az összegyetemi rendezvényen több mint száz esemény mutatja be a Semmelweis Egyetem hat karát, szakközépiskoláit, tudományos diákköri munkáját és tehetséggondozó programját.

A Semmelweis Egyetem kiemelt feladatának tartja, hogy az érettségi előtt álló fiatalok, illetve az egészségügyi szakközépiskolába készülő diákok jelen helyzetben is – személyes jelenlét nélkül, online formában – a leghatékonyabb módon ismerhessék meg az intézményt – mondja Hermann Péter oktatási rektorhelyettes.

Hozzáteszi: a Semmelweis Egyetem az első helyes jelentkezések tekintetében a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény az orvos- és egészségtudományi képzési terület iránt érdeklődők körében, így az intézmény célja, hogy mások mellett a leendő orvosoknak, fogorvosoknak, gyógyszerészeknek, gyógytornászoknak, szülésznőknek, mentőtiszteknek, egészségügyi menedzsereknek, konduktoroknak idén se kelljen lemondaniuk arról, hogy választ kapjanak a továbbtanulás kapcsán felmerülő kérdéseikre.

„Megteremtjük a lehetőséget, hogy a fiatalok bepillanthassanak a Semmelweis Egyetem életébe, ezért képzési kínálatunkat a digitális térben is igyekszünk interaktív módon bemutatni, mint ahogyan egy hagyományos beiskolázási eseményen standokon, kiállítótérben tennénk” – fűzte hozzá a szakember.

„A Semmelweis Egyetem idén különleges, innovatív nyílt nappal készül:

online egyetemi körsétát tehetnek az érdeklődők, mely által betekintést nyerhetnek az oktatási, kutatási, gyógyítási és közösségi terekbe, és akár olyan különleges helyszínekre is, mint a boncterem. Megismerkedhetnek az egyetem vezetőivel, oktatóival és hallgatóival egyaránt, valamint az élő közvetítésen minden felvételizőnek lehetőséget biztosítunk, hogy ő maga is feltegye kérdéseit” – sorolta Tripolszky Bálint, a Hallgatói Önkormányzat elnöke a legfontosabb programelemeket.

A Semmelweis Egyetem január 15–16-i nyílt napjának részletes programja és regisztrációs felülete itt érhető el. A regisztráció kezdete: 2020. december 28. 10 óra – tájékoztatott az intézmény.

Nyitókép: Semmelweis Egyetem

Kapcsolódó hang

Semmelweis Egyetem - online nyílt nap
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018