eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: seismology.hu

Megmozdult a föld országszerte

Több nagyvárosban érezni lehetett, a magasabb épületek helyenként szabályosan meglendültek.

Délidőben, fél egy előtt nem sokkal érkeztek az első jelzések, Pécsről, Budapestről is. Egyik olvasónk a 7. kerület egyik irodaházában érezte, ahogy meglendül az épület, mások Zuglóból a csillárok meglendüléséről, a kanapé megmozdulásáról számoltak be. Az Időkép egyik munkatársa a 11. kerületben egy 7. emeleti lakásban észlelte az épület meglendülését. "12:22 órakor földrengés volt Balatonszemesen. A csillár vagy 4 percig lengett utána" – írta az Időkép egyik észlelője. Zalalövőn a szekrények mozdultak meg, a fővárosi Kőbányán másodpercekig kilengett egy épület - írták mások.

Székesfehérváron több helyen is megmozdultak a csillárok, a Portfolio egyik forrása arról számolt be, az akváriumából elkezdett kicsapni a víz.

Többek között Dunaújvárosban, Kaposváron, Szekszárdon, Érden, Veszprémben, a Balatonnál, Nagykanizsán, Pécsen és Zalaegerszegen is érezték a földmozgást.

Az európai földrengésfigyelő szolgálat szerint Horvátországban volt egy 6,3-as erősségű rengés magyar idő szerint 12:19-kor, az epicentruma Zágrábtól délre, Petrinja településnél volt, Sisak (Sziszák) közelében. Azóta többször is megmozdult még Horvátországban a föld.

Forrás: www.emsc-csem.org
Forrás: www.emsc-csem.org

A rengés helye a Google Térképre is felkerült (ide kattintson a nagyítható bejegyzésért).

Forrás: Google Térkép
Forrás: Google Térkép

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×