eur:
394.62
usd:
369.51
bux:
65597
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Botár Gergely

Varga Judit: a kormánynak sikerült megőriznie a "magyarok pénzét" és az ország hitelességét

Sikerült Magyarországnak megőriznie a szuverenitását, miután megkapta azokat a garanciákat, amelyeket kért, így az Európai Tanács csúcsértekezletén megállapodás születhetett az unió hosszútávú költségvetéséről és a hozzá kapcsolódó helyreállítási csomagról - mondta az igazságügyi miniszter.

Varga Judit a Kossuth rádióban elmondta, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is utalt rá, a járványhelyzet idején nem lehet ideológiai csatákat vívni.

"Tehát az első és legfontosabb győzelem az, hogy rádöbbentek erre, és a felelőtlenségből kiléptek az (...) európai vezetők" - tette hozzá a hirado.hu beszámolója szerint.

A miniszter hangsúlyozta,

senki sem zsarolhat egyetlen tagállamot, így Magyarországot sem azért, hogy ideológiai kérdésekben feladja a saját nemzeti identitásának megfelelő álláspontját.

Kiemelte: a kormánynak sikerült megőriznie a "magyarok pénzét", az uniós forrásokat és az ország hitelességét.

"Egyedül a magyar és a lengyel fél emlékeztetett mindenkit a tárgyalások során arra, hogy itt vannak uniós szerződések, amelyek bizonyos kérdésekben egyhangúságot írnak elő, például ha az európai értékekről van szó, köztük a jogállamiságról" - fogalmazott a miniszter.

Varga Judit reményét fejezte ki, hogy egyszer a magyar ellenzék is rájön, Brüsszelben is a magyar érdekeket kell képviselni.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×