INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

orbán viktor

diplomácia

indonézia

függetlenség

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Joko Widodo indonéz elnök találkozója a jakartai Merdeka Palotában 2016. február 1-jén.

Ünnepi jókívánságokat küldött Orbán Viktor

Infostart / MTI

Az indonéz függetlenség 75. évfordulója alkalmából Joko Widodo államfőnek. Méltatta Magyarország és Indonézia több évtizedes partnerségét is.

Levélben fejezte ki gratulációját és jókívánságait Orbán Viktor miniszterelnök az indonéz államfőnek, Joko Widodónak, felidézve, hogy a a magyar-indonéz diplomáciai kapcsolatok már 65 éves múltra tekinthetnek vissza, és a két ország partnersége mindig a kölcsönös tiszteleten alapult. - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

"Örülök, hogy az országaink közötti politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok új lendületet kaptak az elmúlt években, és biztosíthatom önöket, hogy Magyarország továbbra is határozottan elkötelezett amellett, hogy fokozza az együttműködést, még a globális világjárvány kihívásokkal teli időszakában is" - fogalmazott a levélben a miniszterelnök.

Joko Widodo elnök tervezett magyarországi látogatásával kapcsolatban pedig reményét fejezte ki, hogy ez mielőbb megvalósulhat, és alkalmuk nyílik a személyes tárgyalásokra a két nemzet közötti kapcsolatok további erősítése érdekében.

Orbán Viktor 2016 elején tett hivatalos látogatást Indonézia fővárosában, Jakartában, ahol - tárgyalásait követően - arról beszélt: bebizonyosodott, hogy

nincs többé olyan sarka a Földnek, ahol magyar üzletemberek ne tudnának jó üzleti kapcsolatokat, gyümölcsöző gazdasági együttműködést kialakítani.

A két ország gazdasági kapcsolatainak előmozdítása érdekében egyébként 2020. januárjában állapodotott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminszter és indonéz kollégája abban, hogy Indonézia és Magyarország ötszázmillió dolláros közös befektetési alapot hoz létre, amely megteremti az intézményes lehetőségét annak, hogy az elkövetkező években magyar vállalatok szervezetten vegyenek részt az ázsiai ország rendkívül komoly közlekedési és vízgazdálkodási infrastrukturális fejlesztéseiben.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018