eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Indonézia negyedmilliárd vakcinát ígér

Indonéziának 2020 végére lesz kapacitása, hogy évente 250 millió adagot állítson elő abból a koronavírus-vakcinából, amelynek klinikai tesztelése most folyik az országban - jelentette be Erick Thohir, az állami vállalatok indonéz minisztere.

A tájékoztatás szerint a Bio Farma állami gyógyszergyártó cég ezen a héten kezdi meg az oltóanyag embereken való klinikai tesztelésének harmadik szakaszát egy olyan vakcinával, amelyet a Sinovac kínai cég gyártott. Ha a teszt sikerrel jár, a Bio Farma maga fogja gyártani ezt a vakcinát - mondta a miniszter. Hozzátette: ez utóbbi cég a következő hónapokban fokozatosan növelni fogja gyártókapacitását, és az év végére készen áll majd évi 250 millió adag előállítására.

Az indonéziai klinikai teszteket Nyugat-Jáván végzik majd 1600 önkéntes bevonásával.

A Sinovac Brazíliában és Bangladesben is részt vesz klinikai tesztelésekben.

A csaknem 270 millió lakosú országban március óta több mint 115 ezer koronavírusos megbetegedést jelentettek, a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 légzőszervi betegségbe pedig már csaknem 5400-an haltak bele a hivatalos adatok szerint. A járvány terjedése nem lassul, június eleje óta naponta több mint ezer fertőzöttet regisztrálnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×