INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

koronavírus

járvány

worldometer

Technikus a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók.

Átlépte a 20 milliót a fertőzöttek száma világszerte

Infostart

734 ezren hunytak el eddig a koronavírus-járványban, de csaknem 13 millióan már gyógyultan hagyták maguk mögött a vírust. Körkép.

A Worldometers statisztikai adatbázis szerint hétfőre virradóra megtörtént a 20 milliomodik regisztrált koronavírus-fertőzés a világban. A vírusosok kétharmada ugyanakkor már gyógyultan szabadult a járványból, 734 ezren viszont sajnos elhunytak.

Ami a fertőzöttek számát területileg illeti,

az Egyesült Államokban éppen 5,2 millió, Brazíliában 3 millió, Indiában 2,2 millió,

Oroszországban 888 ezer, Dél-Afrikában pedig 560 ezer fertőzöttet regisztráltak eddig, de 100 ezer fölötti a számuk még Mexikóban, Peruban, Kolumbiában, Chilében, Spanyolországban, Iránban, az Egyesült Királyságban, Szaúd-Arábiában, Pakisztánban, Bangladesban, Olaszországban, Argentínában, Törökországban, Németországban, Franciaországban, Irakban, a Fülöp szigeteken, Indonéziában, Kanadában és Katarban.

Magyarország a vasárnapi adatok alapján 4696 fertőzöttel "járul hozzá" a statisztikához, ezzel a "mezőny" legkevésbé fertőzött egynegyedében van

az egységnyi népességre jutó adatokban, nagyjából Szlovákiával azonos szinten.

Az egymillió főre vetített fertőzöttségben egyébként a már említett Katar a világelső, a népességnek ott 4,23 százaléka produkált már pozitív teszteredményt eddig.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018