eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin
Technikus a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Átlépte a 20 milliót a fertőzöttek száma világszerte

734 ezren hunytak el eddig a koronavírus-járványban, de csaknem 13 millióan már gyógyultan hagyták maguk mögött a vírust. Körkép.

A Worldometers statisztikai adatbázis szerint hétfőre virradóra megtörtént a 20 milliomodik regisztrált koronavírus-fertőzés a világban. A vírusosok kétharmada ugyanakkor már gyógyultan szabadult a járványból, 734 ezren viszont sajnos elhunytak.

Ami a fertőzöttek számát területileg illeti,

az Egyesült Államokban éppen 5,2 millió, Brazíliában 3 millió, Indiában 2,2 millió,

Oroszországban 888 ezer, Dél-Afrikában pedig 560 ezer fertőzöttet regisztráltak eddig, de 100 ezer fölötti a számuk még Mexikóban, Peruban, Kolumbiában, Chilében, Spanyolországban, Iránban, az Egyesült Királyságban, Szaúd-Arábiában, Pakisztánban, Bangladesban, Olaszországban, Argentínában, Törökországban, Németországban, Franciaországban, Irakban, a Fülöp szigeteken, Indonéziában, Kanadában és Katarban.

Magyarország a vasárnapi adatok alapján 4696 fertőzöttel "járul hozzá" a statisztikához, ezzel a "mezőny" legkevésbé fertőzött egynegyedében van

az egységnyi népességre jutó adatokban, nagyjából Szlovákiával azonos szinten.

Az egymillió főre vetített fertőzöttségben egyébként a már említett Katar a világelső, a népességnek ott 4,23 százaléka produkált már pozitív teszteredményt eddig.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×