INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

kerékpársáv

budapest

kerékpáros közlekedés

magyar kerékpárosklub

karácsony gergely

Biciklisek a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án.

Hamarosan eldől a nagykörúti kerékpársáv sorsa

Infostart / InfoRádió

A nagykörúti kerékpársáv három hónap alatt a főváros második legnépszerűbb kerékpáros útvonala lett – mondta a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese. A főpolgármester korábban azt mondta, a nyár végén dől el a közelmúltban kialakított kerékpársávok sorsa.

Mindenképpen érdemes lenne megtartani a jövőben a nagykörúti kerékpársávokat, amelyek rövid idő alatt népszerűek lettek – vélekedett Halász Áron – Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese, miután a szervezet egy kerekasztal-beszélgetést szervezett a nagykörúti kerékpársávokról. Halász Áron arra is kitért, hogy milyen jövőképet képzelnek el a fővárosi kerékpárút-hálózatnak.

Karácsony Gergely főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a nyár végén dől el a közelmúltban kialakított kerékpársávok sorsa.

A BKK július végén közölte a legújabb kerékpársávok kialakítását: új kerékpár- és busz-kerékpársáv jött létre a Nagykörúton kívül, továbbá egybefüggő bringahálózatot alakítottak ki Kőbányáról a belvárosba.

A BKK jelezte, hogy Baross utca Orczy tér és Nagykörút közötti szakaszán önálló kerékpársávok, egyes részein busz-kerékpársávok létesültek, és ezzel régóta hiányzó kerékpáros kapcsolat jött létre Kőbánya és a belváros között. A fejlesztések Ferencvárosban folytatódtak: a Ferenc körúton mindkét irányban új bringasáv lesz, amely a Petőfi híd érintésével összekapcsolja a budai és a pesti kerékpáros hálózatot.

Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti három kilométeres szakaszon. A nagykörúti kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő Múzeum körúti kerékpársáv forgalmát.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018