eur:
394.89
usd:
363.87
bux:
65975.59
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Nem igazán lassít most a járvány Magyarországon, 3 halott, 35 újabb fertőzött

A regisztrált aktív fertőzöttek száma 600 fölé emelkedett hétfőre virradóra.

35 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4731 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma olvasható a Koronavírus.gov.hu portálon. Elhunyt három krónikus beteg, így az elhunytak száma 605 fő, 3525-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 601 fő. Az aktív fertőzöttek 31 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

61 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7574-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma elérte a 362 660-at.

A portál továbbra is felhívja a figyelmet arra, hogy a sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Részletek erről ITT.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek
aréna

Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek

Vlagyimir Putyin 87 százalékos választási győzelme nagyjából megfelel az orosz szavazói szándéknak – mondta Seremet Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója beszélt az oroszok rangidős vezető iránti történelmi vágyáról, az orosz média működéséről, a Kreml bástyáiról és arról is, hogy rövid távon a szankciós ütéseket képes kiállni az orosz gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×