INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

koronavírus

kásler miklós

járvány

egészségügy

figyelmeztetés

A kormany.hu által közzétett képen védőfelszerelést viselő orvos és ápolók ellátnak egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.

Koronavírus: kemény üzenet a lakosságnak Kásler Miklóstól

Infostart

Az egészségügyet is felügyelő emberi erőforrások minisztere aggodalommal fordult a nyilvánossághoz és közölte: vagy most megállítjuk a járványt, vagy szigorítani kell az előírásokon.

A Facebookon közzétett üzenetében Kásler Miklós emlékeztetett, hogy az utolsó napokban a fertőzések száma Magyarországon is nőtt és megemelkedett a króházakban ápolt fertőzöttek, valamint az intenzív osztályokon kezeltek száma. Ezzel együtt a Nemzeti Népegészségügyi Központ kimutatta a vírus örökítőanyagának emelkedését a szennyvízben több helyen is (ami 4-10 nappal jelzi előre a tünetes betegségek megjelenését).

Mindez óvatosságra int bennünket és arra hívja fel a figyelmet, hogy a nyári szünidő alatt a jól megérdemelt pihenésünket töltve veszítettünk a fegyelmezettségünkből - mutatott rá a tárcavezető: nem tartjuk a távolságot, nem viseljük a maszkot, nem figyelünk arra, hogy zárt térben tartsuk meg a szociális távolságot, szabadtéri eseményeknél pedig nagy torlódások alakulnak ki a mosdók környékén.

"Aggodalommal fordulok önökhöz és kérem önöket arra, hogy most a szeretteiket a távolságtartással segítsék, ne a közelséggel. A jelenlegi helyzetet konszolidálni tudjuk, ha fegyelmezetten viselkedünk. Ha viszont nem, akkor minden egyéb szabályozást folyamatosan kontrollálni és felülvizsgálni kell.

Mindenkit kérek arra, hogy mindenki érdekében, a segíteni akarás szellemében tartsa be a közegészségügyi előírásokat, vegye komolyan a járványveszélyt,

hiszen a vírus ismét itt van közöttünk, nagyobb koncentrációban, mint az elmúlt néhány hétben" - figyelmeztetett Kásler Miklós.

Nyitókép: MTI/Árvai Károly/kormany.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018