eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Újabb részletek derültek ki az iskolaőrök kiképzéséről

Az ORFK közlése szerint három modulon és négy vizsgán kell átrágniuk magukat a jelölteknek, 120 óra a tanulás, szeptember elsején pedig már munkába is kell állni.

Az ORFK az ATV érdeklődésére részletekkel szolgált a leendő hazai iskolaőrség feladataival, kiképzésével, alkalmasságával kapcsolatban.

Mint a rendőrség fogalmaz, az iskolaőri speciális felkészítést igénylő munka, a velük szemben támasztott szakmai elvárások "rétegzettek".

Az iskolaőrnek képesnek kell lennie egy kialakuló konfliktus megelőzésére, illetve a megbomló rend helyreállítására, így egyszerre kell pedagógiai, pszichológiai, kommunikációs és konfliktuskezelési gyakorlatot és rendészeti ismereteket szereznie.

A képzés 3 modulból (pedagógiai-pszichológiai, bűnmegelőzési-konfliktuskezelési, rendvédelmi felkészítés és gyakorlat) áll és 120 órás, a harmadik modul 56 órát foglal el ebből.

Minden modulból külön vizsgázni kell, ezt követően van egy komplex iskolaőri vizsga még.

Szeptember 1-jétől pedig már munkába is állnak, akik sikeresen végeztek - a kormányzati bejelentés alapján ott, ahol ezt az intézmények kérik, szűk 500 intézményről van szó.

Intézkedéseik során az iskolaőrök a szükségesség és arányosság alapelvét kell, hogy figyelembe vegyék.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×