eur:
387.32
usd:
356.86
bux:
66297.25
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Pixabay

Újabb részletek derültek ki az iskolaőrök kiképzéséről

Az ORFK közlése szerint három modulon és négy vizsgán kell átrágniuk magukat a jelölteknek, 120 óra a tanulás, szeptember elsején pedig már munkába is kell állni.

Az ORFK az ATV érdeklődésére részletekkel szolgált a leendő hazai iskolaőrség feladataival, kiképzésével, alkalmasságával kapcsolatban.

Mint a rendőrség fogalmaz, az iskolaőri speciális felkészítést igénylő munka, a velük szemben támasztott szakmai elvárások "rétegzettek".

Az iskolaőrnek képesnek kell lennie egy kialakuló konfliktus megelőzésére, illetve a megbomló rend helyreállítására, így egyszerre kell pedagógiai, pszichológiai, kommunikációs és konfliktuskezelési gyakorlatot és rendészeti ismereteket szereznie.

A képzés 3 modulból (pedagógiai-pszichológiai, bűnmegelőzési-konfliktuskezelési, rendvédelmi felkészítés és gyakorlat) áll és 120 órás, a harmadik modul 56 órát foglal el ebből.

Minden modulból külön vizsgázni kell, ezt követően van egy komplex iskolaőri vizsga még.

Szeptember 1-jétől pedig már munkába is állnak, akik sikeresen végeztek - a kormányzati bejelentés alapján ott, ahol ezt az intézmények kérik, szűk 500 intézményről van szó.

Intézkedéseik során az iskolaőrök a szükségesség és arányosság alapelvét kell, hogy figyelembe vegyék.

Címlapról ajánljuk
Julian Assange felesége: az én férjemet még meg lehet menteni

Tudósítónktól
Julian Assange felesége: az én férjemet még meg lehet menteni

„Navalnijt már nem lehet megmenteni, de az én férjemet még igen” – ezt mondta Julian Assange felesége. A WikiLeaks alapítója szerdán tett egy utolsó kísérletet, hogy megakadályozza kiadatását az Egyesült Államoknak, ahol 175 év börtönt is kaphat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×