eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Lakatos Tibor ezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője eligazítást tart a járványügyi bevetési egységnek, mellette Müller Cecília országos tisztifőorvos a Rendőrségi Igazgatási Központ Auditóriumában, a XIII. kerületi Teve utcában 2020. június 15-én. Az egységet a helyettes országos tisztifőorvos, Szabó Enikő vezeti, a testületben a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a kórházparancsnoki támogató törzs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, valamint a honvédség képviselője is helyet kapott.
Nyitókép: Kovács Tamás

Fontos kérés érkezett az operatív törzstől

Megállapításaik szerint Magyarországon a járványügyi helyzet megnyugtató, az ország számára a legnagyobb veszélyt a vírus behurcolása jelenti.

Mint az a kormányzati portálon olvasható, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs folyamatosan értékeli a magyar állampolgárok utazási célországainak pandémiás mutatóit, a magyarországi határátkelőhelyeken végzett egészségügyi vizsgálatok eredményeinek alakulását.

Megállapításaik szerint Magyarországon a járványügyi helyzet megnyugtató, az ország lakossága számára a legnagyobb veszélyt az új koronavírus behurcolása jelenti. Ezért az operatív törzs felhívta az országos tisztifőorvost, hogy az aktuális fertőzöttségi viszonyok, különösen az egyes országokban kialakult fertőző gócok figyelembe vételével vizsgálja felül azok zöld, sárga és piros besorolásait. Továbbá felkérték a rendőrséget, hogy

fokozza a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését.

Emellett az egyszerű, világos, könnyen betartható hazai szabályozás követésére kérik Magyarország polgárait, és javasolják, hogy esetleges külföldi utazásuk előtt körültekintően tájékozódjanak a cél- és tranzit országok járványügyi helyzetéről.

Minden magyar állampolgár figyelmébe a biztonságos belföldi utazást és a járványügyi szabályok fegyelmezett betartását ajánlák – közölte az operatív törzs.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában – a környező országokban láthatóan egyre romló járványhelyzet miatt – szintén jelezte,

ha nem teszünk semmit, akkor be fogják hurcolni ide a vírust, sőt, mi magunk hurcoljuk be.

A kormányfő, aki nem beszél le senkit az utazásról, nyomatékosan kérte, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon, és az arány most legyen több Balaton, kevesebb Adria.

Hazánkban tizennyolccal emelkedett a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában, továbbra sincs újabb halálos áldozata a járványnak, az aktív fertőzöttek száma 490.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×