INFORÁDIÓ
2021. július 23. péntek
Lenke

mozaik utca

bíróság

letartóztatás

vizsgabiztos

Új fejlemények a Mozaik utcai vesztegetési ügyben

Infostart

Tizenegy embert tartóztattak le.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a 11 személynek a letartóztatását, akiket bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítanak.

A Fővárosi Törvényszék közölte: a megalapozott gyanú szerint a terheltek műszaki vizsgabiztosként dolgoztak a Mozaik utcai műszaki vizsgaállomáson. Hivatalos személyként a gépjárművek műszaki vizsgáztatása során végzett hivatali tevékenységükkel kapcsolatban, a hivatali tevékenységüket meghaladóan, több gépjárműkereskedelemmel foglalkozó illetővel személyes kapcsolatot alakítottak ki és megállapodtak abban, hogy hivatali tevékenységük során rendszeres haszonszerzésre törekedve szervezetten követnek el korrupciós bűncselekményeket.

Az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását. A nyomozás folyamatban van, a tényállás teljes körű felderítéséhez számos nyomozati cselekmény elvégzése szükséges. Ezért elsődleges érdek a bizonyítási eljárás terheltek befolyásától mentes, zavartalan lefolytatása.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában mindegyik terhelt esetében fennáll annak a veszélye, hogy az eljárásban érintett, még ki nem hallgatott személyek befolyásolásával vagy bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná. A bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására, érdekeire, valamint a terheltek és a bűntetőeljárásban részt vevő vagy más személyek viszonyára figyelemmel a bíróság úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag letartóztatással biztosíthatók.

A döntés csak egy terhelt vonatkozásában végleges.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018