eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Facebook

Ezért volt rendőrségi razzia a Mozaik utcai vizsgaállomáson

Kedd reggel rendőrök szállták meg az óbudai hatósági műszaki vizsgaállomást. A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata miatt zár alá vették a helyet - írta a Totalcar.

A szakportál emlékeztet arra, hogy a Mozaik utcai Magyarország egyik legnagyobb forgalmú vizsgaállomása, ahol a kormányhivatal korábbi közlése szerint tavaly novemberig összesen 42 ezer járművet vizsgáztattak le, és ugyanúgy Budapest Főváros Kormányhivatalának felügyelete alá tartozik, mint a Vas Gereben utcában található másik hatósági vizsgaállomás.

Közben Budapest Főváros Kormányhivatala a közösségi oldalán közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztat, hogy ők kezdeményezték a Mozaik utcai ügyészségi vizsgálatot

Mint írják,

a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztályának több dolgozójával szemben a Mozaik utcai vizsgaállomást érintő visszaélések gyanúja miatt.

Budapest Főváros Kormányhivatala számára kiemelten fontos az állampolgárok védelme, ezért minden bűncselekmény gyanújának kivizsgálásával kapcsolatban szorosan együttműködik a nyomozó hatóságokkal. A Mozaik utcai vizsgaállomást érintő visszaélések ügyében jelenleg is folyamatban lévő ügyészségi vizsgálatot a fővárosi kormányhivatal kezdeményezte, továbbra is mindenben együttműködik a nyomozó hatóságokkal és az ügyben megtette a megfelelő jogi és működéséhez szükséges szervezési intézkedéseket.

A Totalcar cikkében emlékeztet arra, hogy tavaly július 2-án, a pomázi hatósági vizsgaállomáson tartott akciót a Központi Nyomozó Főügyészség, majd hat embert hallgattak ki gyanúsítottként üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével. Később kettejük letartóztatását és két másik illető bűnügyi felügyeletét rendelték el. Az eljárás még tart, az ügynek idén májusban már huszonkét gyanúsítottja volt, közülük hatan hivatali dolgozók voltak korábban.

Címlapról ajánljuk
Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus
Friss felmérés

Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus

A Német Környezetvédelmi Szervezet (Deutsche Umwelthilfe – DUH) legutóbbi felmérése szerint az autóhasználatot tekintve aligha tekinthetők példaképnek vezető német politikusok. Több tucat német politikus használ olyan személygépkocsit, amelynek a szén-dioxid-kibocsátása túllépi az erre vonatkozó uniós korlátozást, ráadásul közöttük több kormánytag is van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 20. 13:09
×
×
×
×