INFORÁDIÓ
2021. március 9. kedd
Fanni, Franciska

eötvös loránd kutatási hálózat

költségvetési támogatás

költségvetés 2021

palkovics lászló

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepségén a Pesti Vigadóban 2019. augusztus 22-én.

Megduplázzák az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat költségvetését 2021-ben

InfoRádió

22 milliárd forinttal növeli a kormány az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat működtetésére fordított eddigi 17,5 milliárd forintos támogatást, így jövőre csaknem 40 milliárd forintot kap az intézményhálózat - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a kutatóhálózat elnökével tartott sajtótájékoztatón. 

2021-ben közel 40 milliárd forint támogatást fog kapni az intézményhálózat a működésére a 2021-es költségvetésből - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnökével, Maróth Miklóssal közös sajtótájékoztatón.

Megemlítette azt is, hogy a működését 2019. szeptember elsejével megkezdő, alapvetően az egykori akadémiai kutatóintézetek bázisán létrejött intézményhálózat idén 17,5 milliárd forinttal gazdálkodhat. A miniszter szerint a kormány elé az elmúlt fél éves egyeztetési folyamat után beterjesztett javaslatnak van egy olyan vonzata is, hogy ennek az összegnek az idei második féléves részét a kormány biztosítani fogja - némi költségvetési átcsoportosítás után.

"Megállapodtunk arról is, hogy azon a korábban megkezdett projektek finanszírozását is bevesszük ebbe a körbe, amelyekkel nem haladtak kellően előre" - mondta a miniszter. Példaként a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet és az Agrártudományi Kutatóközpont infrastrukturális fejlesztési projektjeit nevesítette, a hátráltató tényezők között pedig az újabb igények felmerülése mellett azt említette, hogy az eredetileg megadott források már nem elegendőek a befejezéshez.

Ismertette a megállapodás azon pontját is, melynek értelmében a kutatóhálózat menedzsmentjének megfelelő elhelyezést biztosít majd az állam. "Egy nagyon szép épület felújításával ehhez is hozzá fogunk járulni" - közölte Palkovics László.

Nyitókép: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepségén a Pesti Vigadóban 2019. augusztus 22-én. MTI/Kovács Attila

Kapcsolódó hang

22 milliárddal többet kap a kutatóhálózat -Palkovics SB RÁ
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018