eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepségén a Pesti Vigadóban 2019. augusztus 22-én.
Nyitókép: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepségén a Pesti Vigadóban 2019. augusztus 22-én. MTI/Kovács Attila

Megduplázzák az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat költségvetését 2021-ben

22 milliárd forinttal növeli a kormány az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat működtetésére fordított eddigi 17,5 milliárd forintos támogatást, így jövőre csaknem 40 milliárd forintot kap az intézményhálózat - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a kutatóhálózat elnökével tartott sajtótájékoztatón. 

2021-ben közel 40 milliárd forint támogatást fog kapni az intézményhálózat a működésére a 2021-es költségvetésből - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnökével, Maróth Miklóssal közös sajtótájékoztatón.

Megemlítette azt is, hogy a működését 2019. szeptember elsejével megkezdő, alapvetően az egykori akadémiai kutatóintézetek bázisán létrejött intézményhálózat idén 17,5 milliárd forinttal gazdálkodhat. A miniszter szerint a kormány elé az elmúlt fél éves egyeztetési folyamat után beterjesztett javaslatnak van egy olyan vonzata is, hogy ennek az összegnek az idei második féléves részét a kormány biztosítani fogja - némi költségvetési átcsoportosítás után.

"Megállapodtunk arról is, hogy azon a korábban megkezdett projektek finanszírozását is bevesszük ebbe a körbe, amelyekkel nem haladtak kellően előre" - mondta a miniszter. Példaként a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet és az Agrártudományi Kutatóközpont infrastrukturális fejlesztési projektjeit nevesítette, a hátráltató tényezők között pedig az újabb igények felmerülése mellett azt említette, hogy az eredetileg megadott források már nem elegendőek a befejezéshez.

Ismertette a megállapodás azon pontját is, melynek értelmében a kutatóhálózat menedzsmentjének megfelelő elhelyezést biztosít majd az állam. "Egy nagyon szép épület felújításával ehhez is hozzá fogunk járulni" - közölte Palkovics László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×