INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

a nap legfontosabb hírei

maróth miklós

nemzeti választási iroda

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke szerint 5 év múlva derülhet ki, hatékony volt-e a kutatás rendszerének átalakítása - a nap hírei

Infostart

Csaknem 275 milliárd forintnyi adókülönbözetet tárt fel tavalyi ellenőrzésein az adóhatóság. Kezdődik a 27. Sziget fesztivál.

A politika adja a pénzt a kutatásokra, így joga van arra, hogy prioritásokat fogalmazzon meg - jelentette ki az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke. Maróth Miklós az Inforádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: létrejön majd egy másik, tudósokból álló testület is, amely megfogalmazza: mely kutatások fontosak. Úgy vélte: legalább 5 évbe telik, hogy kiderüljön, hatékony volt-e a kutatás rendszerének átalakítása.

Augusztus 23-ig mind a 8 millió választópolgárnak meg kell kapnia az önkormányzati választás értesítőjét. Akihez nem érkezik meg időben a dokumentum, az a jegyzőtől kérheti az értesítő pótlását. A Nemzeti Választási Iroda a névre szóló küldeményében arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy benne vannak a névjegyzékben, és melyik szavazókörben élhetnek választójogukkal.

Jövő nyárra ígéri a Budapest - Balaton bringaút kiépülését az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Révész Máriusz az InfoRádiónak azt mondta: a tervezés és az engedélyeztetés késlelteti a munkák elkezdését. A nyomvonal megvan és bizonyos szakaszokon már eldőlt, hogy melyik cég építi, de a munka csak augusztus 20-a után indul.

Csökkent a Telekom bevétele és nyeresége a második negyedévben. A társaság adózott eredménye éves összehasonlításban másfél százalékkal 14 és fél milliárd forintra, árbevétele 4,1 százalékkal 160,8 milliárd forintra mérséklődött. A többi szegmensben Magyarországon és Észak-Macedóniában is nőttek a bevételek.

Ismétlődő jogsértésekért 300 millió forintra bírságolta a WizzAirt a Fővárosi Kormányhivatal. Az elmúlt 2 hónapban összesen 7 ügyben folyt fogyasztóvédelmi vizsgálat a légitársasággal szemben, ezekből 5 esetben állapítottak meg szabálysértést.

Automata poggyászfeladó rendszert telepített a Budapest Airport. A 2-2 automata egyelőre csak tesztüzemben működik. A beruházás több mint 100 ezer euróba került.

Csaknem 275 milliárd forintnyi adókülönbözetet tárt fel tavalyi ellenőrzésein az adóhatóság. A revizorok 122 ezer adózót vizsgáltak és összesen 210 milliárd forintnyi büntetést szabtak ki. Az összesítés kiemeli, hogy az adóhatóság kevesebb ellenőrzést végzett el, magasabb találati aránnyal.

Az elsők között kapta meg az ALTEO a jegybank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogramban kibocsátandó kötvények minősítését. A júliusban indult vállalati kötvényvásárlási programban a jegybank 300 milliárd forintig vásárol hazai székhelyű, nem-pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket.

Kezdődik a 27. Sziget fesztivál. A nyitónap nagyszínpados sztárja Ed Sheeran volt. Az óbudai Hajógyári-szigeten augusztus 13-ig tartó fesztiválra 62 országból érkeznek fellépők, mintegy ezer program várja az érdeklődőket. A Fővárosi Kormányhivatal is képviselteti magát a Sziget Fesztiválon. A hivatal munkatársai az idén az egészségmegőrzésre helyezik a hangsúlyt.

Több mint száz járatát törölte a British Airways, mintegy 300 pedig csak jókora késéssel indul egy informatikai hiba miatt. Nem működött az online check-in sem. A probléma a Heathrowról és a Gatwickről induló járatokat érinti. Összesen több mint 15 ezer utas ragadt a két londoni repülőtéren.

Bérviták miatt többnapos sztrájkot jelentettek be a Ryanair brit pilótái augusztusra és szeptemberre. Az első munkabeszüntetés 48 órás lesz augusztus 22-én és 23-án, a második már 60 órás szeptember 2-tól 4-ig tart.

Rómában ezentúl nem szabad leülni a Spanyol lépcsőn. A rendőrök sípszóval zavarják el azokat, akik az olasz főváros központjában lévő híres 18. századi márványlépcsőkön meg akarnak pihenni. A rendelet megsértőit 400 euró bírság megfizetésére is kötelezhetik.

A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018