INFORÁDIÓ
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám

vihar

budapest

tűzoltóság

kárelhárítás

A vihar után összegyűlt esővízben haladnak járművek a budapesti Teréz körúton, az Oktogonnál 2020. június 14-én.

Reggelre a károk többségét elhárították a fővárosban

Több mint 400 helyszínre kellett kivonulniuk éjszakáig a fővárosi tűzoltóknak a vasárnapi vihar miatt. Kolozsi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az InfoRádióban elmondta: munkatársai még reggel is dolgoztak 5 helyszínen, ahol többnyire vízelvezési munkálatokat végeztek.

"Kemény éjszaka áll a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltók mögött, ugyanis tegnap este több mint 400 bejelentésnél tartott a műveleti irányítási ügyeletünk, illetve több, mint 400 helyszínre kellett volna mennie a tűzoltóknak" - mondta az InfoRádióban Kolozsi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Mint mondta, igen keményen dolgoztak az éjjel a tűzoltók a viharkárok elhárítása érdekében.

Reggelre már csak öt helyszínen dolgoztak, főleg vízelvezetési feladatokat végeztek.

Tájékoztatása szerint túlnyomó többséggel az ilyenkor szokásos problémák adódtak. "Útra dőltek nagy, öles fák, felsővezetékek szakadtak le, és épületek rongálódtak meg. Szintén jelentős számban kértek segítséget az elöntött pincék és garázsok miatt" - mondta Kolozsi Péter. A katasztrófavédelem összesítése szerinte az elsőtől a huszonharmadik kerületig bezárólag mindenhol egységesen okozott problémát a vihar, nem volt kirívó helyszín vagy olyan, amely kimaradt volna.

"A legsúlyosabb viharkárunk a belvárosi Alkotmány utcában volt: itt egy hatalmas platánfát gyakorlatilag gyökerestől csavart ki a földből az erős szél. Ez olyan szerencsétlenül történt, hogy egy közeli furgonra dőlt a fa, amelyben egy család tartózkodott. Szerencsére nem sérültek meg" - tette hozzá.

A fővárosban nem okozott személyi sérülést a tegnapi vihar.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Kapcsolódó hang

Viharkárok a fővárosban
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018