eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Desiro motorvonat közlekedik Csömör és Kistarcsa között 2019. április 12-én, tehermentesítve a gödöllői HÉV vonalat a Csömör-Kerepes szakaszon a Pécel és Aszód közötti vasútvonal felújítása alatt. A munkálatok során mindkét sínpárt újjáépítik, illetve Péceltől Turáig átépítik az állomásokat.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nem járnak a gödöllői elővárosi vonatok

A vasárnap délutáni vihar több helyen megrongálta a vasúti felsővezetékeket, biztosítóberendezéseket.

Bár a károk nagy részét helyreállították, egyes helyeken még hétfőn hajnalban is késésekre kell számítani, a gödöllői elővárosi vonatok pedg még nem közlekednek.

A Mávinform hétfő hajnali közlése szerint:

  • Rákosliget és Pécel között a hajnali üzemkezdettől még hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok, mert a biztosítóberendezést hétfőn a délelőtti órákban állítják helyre a műszaki szakemberek. Emiatt 5-15 perces késésekre kell számítani a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon.
  • Vác és Verőce között a hajnali órákra megjavították a felsővezetéket.
  • A Budapest-Vác-Szob vonalon hétfő hajnali üzemkezdettől menetrend szerint közlekedhetnek a vonatok.
  • A Keleti pályaudvaron a jegykiadó automaták még nem működnek, és a helyfoglalás még nem lehetséges az E-ticket rendszeren. A pénztáraknál megváltható a vasúti menetjegy - közölte a Mávinform.
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×