INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

trianon

online

emlékezés

Csepelen a Béke téren a Jézus Szíve Plébánia oldalán található Trianon-emlékmű, mely Sárossy Tibor 2010-ben felállított alkotása. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Online emlékezik a kormány a nemzeti összetartozás napjára

Infostart / MTI

Klippremier, dokufilmek, roadmovie-k, rendkívüli történelem óra, koncertek az interneten szerdán és csütörtökön.

Online programmal emlékezik a magyarság a nemzeti összetartozás napjára, június 4-re - közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az összetartozás napjának előestéjén, szerdán 20.00 órakor a Facebookon klippremier lesz: a Hazám, hazám - az összetartozás dala hangzik el Bocskor Bíborka, Csík János, Dancs Annamari, Dér Heni, Ferenczi György, Földes Eszter, Majorosi Marianna, Makó Péter, Mező Misi, Miklósa Erika, Molnár Ferenc "Caramel", Molnár Levente, Novák Péter, Nyerges Attila, Pál István "Szalonna", Serbán Attila, Szarka Tamás, Szvorák Katalin, Takács Nikolas és Tátrai Tibor előadásában.

Június 4-én, csütörtökön a Youtube-csatornán 8 és 10 óra között az alábbi programok tekinthetők meg:

  • Dokumentumfilm a trianoni békediktátum aláírásáról a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal együttműködésben;
  • Dokumentumfilm a Trianonnal kapcsolatos Új világ születik időszaki kiállításról a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal együttműködésben;
  • Koltay Gábor: Trianon dokumentumfilm;
  • Budai Cukrászda (1935) játékfilm;
  • Erdély - Gyergyószentmiklós: Bagossy Brothers Company roadmovie-ja;
  • Vajdaság - Rúzsa Magdi roadmovie-ja

Az érdeklődök 10.00 órakor bekapcsolódhatnak Balogh Gábor történész rendkívüli történelem órájába a békediktátum aláírásának történetéről és következményeiről.

Ezt követően, 12.00 és 16.00 óra között koncertek veszik át a főszerepet a csatorna lejátszási listáján és a művészek Youtube-csatornáin - Facebook beharangozóval. Többek között Szvorák Kati, Caramel, Miklósa Erika, Novák Péter, Keresztes Ildikó, Dér Heni és Takács Nikolas fellépéseit követhetik az érdeklődők a youtube csatornán.

A program 16.30-kor Pál István "Szalonna", majd Ákos, 18.00 órától a Ghymes Együttes, 20 órától az Ismerős Arcok, 21.00 órától a Csík Zenekar nemzeti összetartozás napjára készített koncertjével folytatódik, majd 22.00 órakor Tolcsvay László nemzeti összetartozás napjára készített dalával zárul.

Nyitókép: Csepelen a Béke téren a Jézus Szíve Plébánia oldalán található Trianon-emlékmű, mely Sárossy Tibor 2010-ben felállított alkotása. (MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018