eur:
390.23
usd:
364.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A lezárt Létavértes-Székelyhíd határátkelőhely a magyar-román határon Létavértes közelében 2020. március 16-án. Az új koronavírus terjedése miatt Románia óvintézkedésként a magyar határszakaszon ideiglenesen bezárt négy átkelőhelyet.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt - képünk illusztráció

Koronavírus – kéréssel fordult Magyarországhoz Románia

A román külügyminisztérium további három határátkelőhely megnyitását kérte Magyarországtól az áruforgalom számára.

Bukarest emlékeztet, hogy a Csanádpalota-Nagylak II autópálya-határátkelőnél pénteken több mint 35 kilométeres sor alakult ki az M43-as autópályán a Romániába tartó tehergépjárművekből, az árufuvarozóknak pedig legalább tíz órát kellett várakozniuk, hogy átjussanak a határon.

A román külügy az Ártánd–Bors, Kiszombor–Csanád és a régi nagylaki határátkelőhely megnyitását szorgalmazza a tranzit áruforgalom előtt, és felhívta a figyelmet, hogy a torlódások akadályozzák a szomszéd országba dolgozni járók átkelését, akik emiatt elveszíthetik munkahelyüket.

A magyar operatív törzs elmúlt napi tájékoztatása szerint egyébként a román hatóságok által bevezetett ellenőrzések miatt állt a sor. Lakatos Tibor ügyeletvezető tiszt azt ígérte, ahogy a hatóságoktól telik, igyekeznek megkönnyíteni a várakozást.

Harminc kilométeres volt a torlódás szombat délelőtt az osztrák-magyar határon is, a nickelsdorfi határátkelőnél. Az A4-es autópályán egészen a Bruck/Leitha kijáratig 30 km-es sorban álltak a teherautók. A forgalmi dugót az okozta, hogy magyar oldalon reggel 6 óráig átmenetileg lezárták a határt. Pénteken 21 órától szombat reggel 5 óráig a román, bulgár, ukrán és moldvai állampolgárok számára Magyarország humanitárius folyosót biztosított, hogy áthaladhassanak az országon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×