INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

balaton

vonyarcvashegy

közép-dunántúli vízügyi igazgatóság

A Szent Mihály-kápolna Vonyarcvashegynél 2018. május 16-án este. A néphit szerint a kápolnát 1729-ben emelték, a pusztító balatoni viharból megmenekülő 40 halász emlékére.

Ijesztő jelenséget produkált a Balaton, azonnal lépett a vízügy

Infostart

A vonyarcvashegyi kikötőben olyan aggasztó zöld színűnek látta a Balaton vízét egy férfi, mint az előző nyári algavirágzáskor, ezért bejelentést tett három vízminőséget felügyelő szervezetnek is a napokban.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megköszönte, másnap mintát vett a helyszínen, harmadnapra pedig már meg is kapta a férfi a vizsgálat kiértékelését - számol be a hirbalaton.hu portál.

Az eredmény szerint nincs baj a vízzel. A férfi dupla örömét – a jó hír és a korrekt eljárás okán – megosztotta a közösségi oldalán is, befotózva a vízügy válaszát.

Eszerint a tavaly nyári, ősz eleji algásodás jellegzetes algái nem kerültek elő egyik mintából sem. A mostani mintákban az algák csekély mennyisége, az apró barázdás ostoros-kovás lebegő algaösszetétel a jellegzetes, Balatonban szopkásos téli alga plankton képet mutatta.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018