INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

hableány

viking sigyn

bíróság

kapitány

A május 29-ei dunai balesetet okozó Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát kísérik a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási Bírói Csoport Fő utcai épületének folyosóján 2019. július 31-én. Segítségnyújtás elmulasztása miatt is gyanúsítottként hallgatták ki, és július 29-én őrizetbe is vették a hajóskapitányt.

Új hírek a Viking Sigyn ukrán kapitányáról

Infostart

Jogerősen elrendeltékJurij C. bűnügyi felügyeletét, vagyis megszüntették a letartóztatását, helyette bűnügyi felügyeletet rendeltek el.

A Fővárosi Törvényszék másodfokon helybenhagyta azt a végzést, amelyben a Budai Központi Kerületi Bíróság megszüntette a Viking Sigyn ukrán kapitányának letartóztatását és kényszerintézkedésként - a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel történő ellenőrzés mellett – bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A Fővárosi Törvényszék szerint ugyanis az elsőfokú bíróság végzése törvényes és megalapozott, annak indokai helytállóak. Az ügyben a nyomozás befejeződött, a bizonyítékok összegyűjtése megtörtént, a szükséges bizonyítási cselekményeket a nyomozó hatóság elvégezte, hamarosan vádemelés történhet, így a bizonyítás befolyásolásának reális lehetősége már nem áll fenn. Ezen különös ok vizsgálata körében alappal utalt a kerületi bíróság arra is, hogy – a korábban hivatkozott elsődleges szaktanácsadói véleménnyel ellentétben – a gyanúsított nem semmisített meg elektronikus adatokat, így nem törekedett a bizonyítás megnehezítésére - közölték.

A tájékoztatás szerint helyesen állapította meg az elsőfokú bíróság azt is, hogy továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, de

a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a terhelt esetében bűnügyi felügyelet alkalmazásával is biztosíthatók.

A bűnügyi felügyeletet a férfi mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrzik. A gyanúsított a számára kijelölt lakást engedély nélkül nem hagyhatja el - tudatták.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018