eur:
395.16
usd:
364.35
bux:
65491.47
2024. március 19. kedd Bánk, József
A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kereső kutyája egy rendőrségi hajón a Dunán Budapestnél 2019. június 7-én. Ezen a napon Prohászka Richárd rendőr alezredes, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság több mint 200 kilométernyi Duna-szakaszon 15 hajóval kutatja a dunai hajóbaleset során eltűnteket egészen az országhatárig. A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Hableány: drámai videót tett közzé a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság befejezte a dunai hajóbaleset ügyében indított nyomozást.

A rendőrség honlapjára feltöltött videó összegzi a legfontosabb eseményeket. Látható, ahogy a dél-koreai turisták felszállnak a Hableányra május 29-én, valamint a Viking Sigynnel való ütközés is több szögből. A felvételen a mentésről és a kiemelésről is közölnek részleteket.

A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemények és újabb bizonyítékok alapján a nyomozók a szállodahajó ukrán kapitányát július 29-én segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki és ismételten őrizetbe vették. Őrizetbe vételét követően a nyomozóhatóság előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság az ügyészi indítványra elrendelt.

A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság múlt héten befejezte és a keletkezett iratokat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség részére megküldte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lezárt nyomozástól elkülönítve önálló büntetőeljárásban vizsgálja, hogy a Viking Idun személyzetének részéről felmerül-e a segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka kiemelte a drónok fejlesztésének fontosságát az orosz erőkkel szembeni előny elérésében. A Telegramon tett nyilatkozatában, melyet Vadim Szuharevszkij helyettesével való találkozót követően adott ki, Szirszkij az aszimmetrikus megoldások felé való nyitottságát hangsúlyozta. Célja, hogy ezeknek az eszközöknek a használatával minőségi előnyt szerezzenek a létszámban fölényben lévő orosz hadsereggel szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×