INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

hableány

hajóbaleset

videó

viking sigyn

A Clark Ádám úszódaru kiemeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.

Új felvételek kerültek elő a Hableány balesetéről

Infostart

Az egyik videót egy amerikai turista készítette a Viking Sigynről, a másik felvételt pedig egy térfigyelő kamera rögzítette.

Eddig még nem közölt felvételek kerültek elő a Hableány balesetéről. A videókat az ATV Híradója mutatta be.

Az egyik felvételt a Viking Sigyn orrából készítette egy amerikai turista. A második felvételt egy térfigyelő kamera rögzítette - ezen látszik, hogy sodorta el a szállodahajó a Hableányt.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

A Viking Sigyn ukrán kapitányát vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsították meg.

Csütörtökön azt közölte az ügyészség, hogy megkapták a nyomozó hatóságtól az ügyiratokat. Az ügyben korábban igazságügyi szakértői vélemény állapította meg, hogy a gyanúsított telefonjáról a baleset időpontját követően adattörlés történt. A telefon további vizsgálata érdekében másik szakértőt is kirendeltek. Az újabb szakvéleményt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda értékelte-elemezte. A rendőrség ez alapján - pár nappal ezelőtt - jelentésében megállapította, hogy az első szakértő a véleményében tévesen állapította meg az adattörlést.

A történtek miatt a fővárosi főügyész az Igazságügyi Szakértői Kamaránál fegyelmi eljárást kezdeményezett. Erről a szervezet elnökhelyettese, Horváth Csabára még nem kapott értesítést, a szakvélemény problémáiról pedig ők is csak a sajtóból értesültek

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018