eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsa, miután a Clark Ádám úszódaru kiemelte a Dunából a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Újabb fejlemény a Hableány-baleset vizsgálatában

A vádemelést még az akadályozza, hogy az ügy iratait le kell fordítani a baleset okozásával gyanúsított ukrán hajóskapitánynak – oroszra.

Fél évvel az egész országot megrázó, 28 halálos áldozattal járó dunai hajóbaleset után a napokban vádat emelhetnek az ügyben, az ügyészség tartja magát az eredetileg kijelölt határidőhöz, így még novemberben biztosan vádat tudnak emelni.

Egyelőre még várni kell, mert a gyanúsítottat minden esetben megilleti az, hogy az általa megjelölt nyelven kapja meg az iratokat, és jelenleg a fordítás zajlik – tudta meg a Bors. A lap információi szerint a tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsított ukrán kapitány, Jurij C. az orosz nyelvet használja az eljárásban, ezért a vádirat szövegét is így kaphatja meg.

A letartóztatásban lévő Jurij C.-t egy hete engedték ki a börtönből, jelenleg egy budapesti lakásban van házi őrizetben. Elektronikus nyomkövetőt ka­pott, az ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el. A 64 éves ukrán férfi júniusban már kiszabadult egyszer az előzetesből, miután letették érte a 15 millió forintos óvadékot. Jú­lius végén vették újra őrizetbe, amikor segítségnyújtás elmulasztásával is meggyanúsították.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el, miután ütközött a Viking Sigyn szállodahajóval a Margit hídnál. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet utazott. Csupán hét turista élte túl a tragédiát, egy dél-koreai nőt pedig még mindig nem találtak meg.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×