eur:
394.6
usd:
363.77
bux:
65564.57
2024. március 19. kedd Bánk, József
Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Az NVB nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Jogerős döntés a Czeglédy-ügyben

 A bíróság jogerősen kimondta, hogy Czeglédy Csaba letartóztatásának meghosszabbítását tavaly nyáron indítványozó ügyész nem követett el bűncselekményt.

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint Czeglédy Csaba 2018 szeptemberében hivatali visszaélés miatt feljelentést tett a kényszerintézkedésének meghosszabbítását indítványozó ügyész ellen, mert álláspontja szerint az ügyész indítványában "szelektált" a rendelkezésre álló okirati bizonyítékok között, ezzel megszegte hivatali kötelességét, visszaélt hivatali helyzetével.

A Központi Nyomozó Főügyészség a feljelentést bűncselekmény hiányában elutasította, a döntés elleni panaszt a Legfőbb Ügyészség alaptalannak tartotta. Czeglédy Csaba ezután pótmagánvádlóként fordult bírósághoz, és továbbra is azt állította, hogy az ügyész bűncselekményt követett el a sérelmére. A Szolnoki Járásbíróság idén májusban az indítványt elutasította azzal, hogy Czeglédy Csaba a hivatali visszaélésnek nem sértettje, feljelentőként pedig pótmagánvád előterjesztésére nem jogosult.

A Szolnoki Törvényszék szeptemberben helybenhagyta az elsőfokú határozatot. A törvényszék végzése tartalmazza, hogy az ügyészség által mindvégig vitatott pótmagánvádlói állítás - mely szerint nem az összes iratot adta át az ügyész - kötelezettségszegést nem valósított meg. A bíróság megállapította azt is, hogy az ügyész a kényszerintézkedés fenntartását nem kizárólag a bizonyítás meghiúsítása, hanem a bűnismétlés veszélye miatt is indítványozta, amivel egyetértett a letartóztatást meghosszabbító Szegedi Járásbíróság. A bíróság megerősítette, hogy az ügyész törvényesen járt el.

Mindezekre figyelemmel az ügyész eljárását törvénysértőnek minősítő állítások és Czeglédy Csaba támadása minden alapot nélkülöz - közölte a Legfőbb Ügyészség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×