INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

hableány

viking sigyn

hajóbaleset

Sérülés a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közötti szakaszán 2019. május 30-án hajnalban. Legalább heten meghaltak, amikor a luxushajó 29-én éjszaka összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén.

Az év végéig minden pontosan kiderülhet a Hableány-katasztrófáról

Infostart

A nyomozásnak októberre vége, a vádemelésre három hónappal később sor kerülhet.

Október végéig folyhat a nyomozás abban az ügyben, hogy ki lehet felelős a május végi dunai hajókatasztrófáért, utána pedig még három hónap kellhet a vádemeléshez - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Magyarországon mindössze négy olyan hajózási szakértő van, aki segíthetné a bűnügyi vizsgálatot, de közülük egy a Hableányt üzemeltető cég műszaki vezetője, így ő érintettként nem vehet részt a munkában.

Egy szakértő már dolgozik, de ez nem elég,

mivel a Viking kapitánya védőjének kérésére kell még egy. A lap azonban úgy tudja, ugyanabból az anyagból "dolgozik" majd a második szakértő is, így aligha változhat majd a végleges szakvélemény, a Viking Sigyn hajózást segítő rendszerei a baleset előzményeit és magát a tragédiát is pontosan dokumentálták.

Az ukrán kapitány szeptember végéig maradhat előzetesben.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018