eur:
394.35
usd:
370.48
bux:
66147.74
2024. április 16. kedd Csongor
Sérülés a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közötti szakaszán 2019. május 30-án hajnalban. Legalább heten meghaltak, amikor a luxushajó 29-én éjszaka összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az év végéig minden pontosan kiderülhet a Hableány-katasztrófáról

A nyomozásnak októberre vége, a vádemelésre három hónappal később sor kerülhet.

Október végéig folyhat a nyomozás abban az ügyben, hogy ki lehet felelős a május végi dunai hajókatasztrófáért, utána pedig még három hónap kellhet a vádemeléshez - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Magyarországon mindössze négy olyan hajózási szakértő van, aki segíthetné a bűnügyi vizsgálatot, de közülük egy a Hableányt üzemeltető cég műszaki vezetője, így ő érintettként nem vehet részt a munkában.

Egy szakértő már dolgozik, de ez nem elég,

mivel a Viking kapitánya védőjének kérésére kell még egy. A lap azonban úgy tudja, ugyanabból az anyagból "dolgozik" majd a második szakértő is, így aligha változhat majd a végleges szakvélemény, a Viking Sigyn hajózást segítő rendszerei a baleset előzményeit és magát a tragédiát is pontosan dokumentálták.

Az ukrán kapitány szeptember végéig maradhat előzetesben.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×