eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels

Ezért kapnak az autósok kék mikuláscsomagot Dél-Budán

Kiterjesztették a fizetős parkolózónát a városrészben. Megszűnt az ingyenes várakozás egyebek között a Bartók Béla és a Bocskai úton, és a Műegyetem rakparton is. A bírságolás azonban csak szeptember 1-jén kezdődik - közölte a XI. kerület az InfoRádióval. Újabb fizetőzónák is lesznek.

A díjfizető övezetekben található, fővárosi tulajdonú utakon megszűnik az ingyenes parkolási lehetőség - közölte a múlt héten az Infostart. A díjfizetéssel érintett új szakaszokról ITT lehet tájékozódni.

Ám, mint az InfoRádióban Kádi Gergely, a XI. kerületi Városgazdálkodási Igazgatóság közlekedési osztályvezetője elmondta, a Műegyetem rakpart egy speciális besorolású várakozási terület lesz, 3 óra egyösszegű befizetéséért egész nap lehet ott parkolni.

Egy ideig még nem bírságolnak, a türelmi idő augusztus 1-től a hónap végéig tart, addig nincs tehát pótdíjazás.

A korábban kiadott lakossági várakozási hozzájárulások érvényesek lesznek a kerület közútjain függetlenül attól, hogy fővárosi vagy kerületi tulajdonú útról van szó, kivéve a Műegyetem rakpartot.

Akik a várakozási övezeten belül laknak, de még nem rendelkeznek várakozási hozzájárulással, azonnal az önkormányzathoz kell fordulniuk, hogy szeptember 1-ig megkaphassák az engedélyt.

A kiterjesztés okáról Kádi Gergely elmondta, rengeteg olyan közlekedésfejlesztési beruházás valósult meg, amelyek jelentős változást idéztek elő a kerület közlekedési és parkolási viszonyaiban, gondolni kell itt a 4-es metróra és a fonó villamosra, valamint a már a Kelenföldi pályaudvarig érő 1-es villamosra.

Jön a folytatás

"A belső városrészeken szintén nagyon megnőtt a P+R-ező parkoló autók száma" - tette hozzá Kádi Gergely, aki tud róla, hogy a fizetős zónákkal ezek az autók csak kicsivel fognak kijjebb parkolni, problémákat előidézve más kerületrészek lakóinak, akik a házukhoz közel szeretnék letenni az autót. Erre az önkormányzat azt találta ki, hogy szaktervező cég bevonásával déli irányba még jobban kiterjesztik a fizetőzónát, ezt a főváros is jóváhagyta, tehát

a Budaörsi út-Andor utca-budafoki vasútvonal által határolt terület egésze fizetőssé válhat, sőt további tervek is vannak.

A bővítés ütemezését két tényező befolyásolhatja: a kialakítás költségei, valamint az éppen folyó beruházások által indukált közlekedési változások. Az ígéretek szerint ott fognak beavatkozni, ahol a legnagyobbak a helyiek problémái.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×