INFORÁDIÓ 
2020. november 28. szombat
Stefánia

parkolás

xi. kerület

fizetős parkolás

buda

Ezért kapnak az autósok kék mikuláscsomagot Dél-Budán

Ezért kapnak az autósok kék mikuláscsomagot Dél-Budán

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

Kiterjesztették a fizetős parkolózónát a városrészben. Megszűnt az ingyenes várakozás egyebek között a Bartók Béla és a Bocskai úton, és a Műegyetem rakparton is. A bírságolás azonban csak szeptember 1-jén kezdődik - közölte a XI. kerület az InfoRádióval. Újabb fizetőzónák is lesznek.

A díjfizető övezetekben található, fővárosi tulajdonú utakon megszűnik az ingyenes parkolási lehetőség - közölte a múlt héten az Infostart. A díjfizetéssel érintett új szakaszokról ITT lehet tájékozódni.

Ám, mint az InfoRádióban Kádi Gergely, a XI. kerületi Városgazdálkodási Igazgatóság közlekedési osztályvezetője elmondta, a Műegyetem rakpart egy speciális besorolású várakozási terület lesz, 3 óra egyösszegű befizetéséért egész nap lehet ott parkolni.

Egy ideig még nem bírságolnak, a türelmi idő augusztus 1-től a hónap végéig tart, addig nincs tehát pótdíjazás.

A korábban kiadott lakossági várakozási hozzájárulások érvényesek lesznek a kerület közútjain függetlenül attól, hogy fővárosi vagy kerületi tulajdonú útról van szó, kivéve a Műegyetem rakpartot.

Akik a várakozási övezeten belül laknak, de még nem rendelkeznek várakozási hozzájárulással, azonnal az önkormányzathoz kell fordulniuk, hogy szeptember 1-ig megkaphassák az engedélyt.

A kiterjesztés okáról Kádi Gergely elmondta, rengeteg olyan közlekedésfejlesztési beruházás valósult meg, amelyek jelentős változást idéztek elő a kerület közlekedési és parkolási viszonyaiban, gondolni kell itt a 4-es metróra és a fonó villamosra, valamint a már a Kelenföldi pályaudvarig érő 1-es villamosra.

Jön a folytatás

"A belső városrészeken szintén nagyon megnőtt a P+R-ező parkoló autók száma" - tette hozzá Kádi Gergely, aki tud róla, hogy a fizetős zónákkal ezek az autók csak kicsivel fognak kijjebb parkolni, problémákat előidézve más kerületrészek lakóinak, akik a házukhoz közel szeretnék letenni az autót. Erre az önkormányzat azt találta ki, hogy szaktervező cég bevonásával déli irányba még jobban kiterjesztik a fizetőzónát, ezt a főváros is jóváhagyta, tehát

a Budaörsi út-Andor utca-budafoki vasútvonal által határolt terület egésze fizetőssé válhat, sőt további tervek is vannak.

A bővítés ütemezését két tényező befolyásolhatja: a kialakítás költségei, valamint az éppen folyó beruházások által indukált közlekedési változások. Az ígéretek szerint ott fognak beavatkozni, ahol a legnagyobbak a helyiek problémái.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Fizetős parkolás Újbudán - Kádi Gergely
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018