INFORÁDIÓ 
2020. május 25. hétfő
Orbán

szanyi tibor

mszp

mozgalom

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő nyakkendőt köt az Európa Nyírbátorba jön című rendezvény kezdete előtt a helyi kulturális központban 2019. április 11-én.

Új részletek Szanyi Tibor mozgalmáról

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Új mozgalom létrehozását tervezi Szanyi Tibor, aki párttagságának felfüggesztését vitatva továbbra is az MSZP alelnökének tartja magát.

Szanyi Tibor szerdán az M1 aktuális csatornán közölte, a "munkanevén" Bal Blokknak hívott mozgalomról

augusztus végén Horányban, a "Baloldali Sziget fesztiválon" szeretné az első bejelentéseket megtenni.

A mozgalomhoz csatlakozni szándékozókat a műsorban nem nevezte meg, de elmondta, több emberrel tárgyalt már, akikkel "kétségtelenül egyetértenek abban, hogy vétek magukra hagyni a baloldali érzelmű embereket".

Mivel 2022-ig - az idei önkormányzati választásokat leszámítva - nem lesz igazi választási szituáció, ez jó időszak az újszerű, innovatív mozgalmak felépítésére - hangsúlyozta.

A politikus úgy vélekedett, az MSZP által az európai parlamenti választáson elért 6 százaléknál jóval nagyobb a baloldali érzelmű polgárok aránya Magyarországon, ezért "méltatlan", amit Tóth Bertalan, az MSZP elnöke produkált. Sok a kihívás - például a klímaváltozás és a társadalmi széttagoltság oldása -, amelyeket nem lehet "olyan cirkuszi mutatványokkal elfedni, mint amit a párt elnöke művel" - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy alelnökként tett javaslatai napirendre sem kerültek, ugyanis - mint mondta -

Tóth Bertalan kft.-ként működteti a pártot, és ez meggátolja a párbeszédet.

Párttagságának felfüggesztésével kapcsolatban azt mondta, kedden fegyelmi tárgyalást tartottak, amelyen a tanács nem osztotta az elnökség pénteken hozott döntését, "tehát ilyen értelemben most egy másik szituáció van".

Nyitókép: Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018