eur:
393.69
usd:
368.37
bux:
66159.57
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Levadászva.hu

Embert próbáló napokon van túl Szabolcs-Szatmár Bereg megye

A csütörtöki viharok miatt több mint 2500 bejelentés helyszínén dolgoztak a kárelhárítók az elmúlt napokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte Dudás Szilvia, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője.

Valamennyi kárhelyszínére eljutottak a csütörtöki vihar okozta károk felszámolását végzők, tájékoztatta az InfoRádiót Dudás Szilvia. Az ország összes megyéjéből hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, több mint 20 önkéntes mentőszervezet és külföldi segítők dolgoztak kezdetben 80 településen, amelyeknek száma folyamatosan csökkent.

Vasárnap estére

az összes ismert bejelentett kárt felszámolták.

A bejelentésekkel körülbelül azonos számú tetőszerkezet károsodott, ezek ideiglenes helyreállítása megtörtént, ismertette a megbízott szóvivő, hozzátéve: a kárfelszámolásban közreműködők tisztességes, becsületes helytállásról tettek tanúbizonyosságot.

Dudás Szilvia az InfoRádió kérdésére megerősítette, hogy

határon túli segítséget is kaptak:

több mint húszan érkeztek a Vajdaságból, a Felvidékről és Erdélyből is. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa végezetül megjegyezte, bár kezdetben voltak teljesen járhatatlan útszakaszok a megyében, a külvilágtól teljesen elzárt településről nem érkeztek hírek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×