INFORÁDIÓ 
2019. december 6. péntek
Miklós

árvíz

vihar

csapadék

Villámárvíz: így úszott el Heves megye jó része

Villámárvíz: így úszott el Heves megye jó része

Infostart

Az egri Szépasszonyvölgy, Egerszólát, Sirok, Bükkszék is komoly bajba került vasárnap. A Baranya megyei Kátolyban pár pillanat alatt baj lett.

Brutális dolgokat művelt a hirtelen lehullott csapadék országszerte. A közmédia összeállítása szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt olyan település, Borsodbóta, amelyet meg sem lehetett közelíteni.

Tatán 24 óra alatt 73 milliméter eső esett, ami nagyságrendileg egyhavi csapadék. Solton és Erdőteleken sem kevesebb, mint 66 milliméter, míg Szentkirályszabadján 64 milliméter eső esett egy nap alatt. A következő napokban már nem várható ennyi.

Heves megyében és Baranyában esett a legnagyobb kár. Mint a Heol.hu megyei portál videós összeállításából kiderül, az utcákon hömpölygött a víz Egerszóláton, házakba, kertekbe és

a polgármesteri hivatalba is betört, utóbbi helyen húsz centi magasan állt már, amikor lekapcsolták az áramot az intézményben.

Akadt, ahol egyméteres víz is hömpölygött, az erős sodrás miatt a közlekedés is nehéz volt. A katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen tevékenykednek, a helyiek pedig szorgosan homokzsákolnak.

Egerszólátot egyébként a nagyobb viharok alkalmával a környező dombok sara borítja el, az árkok mit sem érnek, pályáztak is vízelvezetésre, eddig hiába.

Egerben a Szépasszonyvölgy egyes területeit csaknem teljes egészében elöntötte a villámárvíz, a Tulipánkertet is elérve.

A megyében délután 14 óráig 35 helyről érkezett bejelentés a vihar miatt, egyebek között Egerszólátról, Sirokról és újabban Bükkszékről is. A megye tűzoltói nagy erőkkel vonultak a helyszínekre, valamint az önkormányzatok is megkezdték a védekezési munkálatokat.

A kialakult útviszonyokra tekintettel a rendőrség lezárta a Recsk és Sirok valamint a Sirok és Szajla közötti útszakaszokat is, de a többi úton is - figyelmeztet a rendőrség - óvatosan kell vezetni.

A Baranya megyei Kátolyt alig egy óra alatt legyőzte a villámárvíz, ellepve a település belső területeit is, vannak lakhatatlanná vált házak is.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018