INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

költségvetés

naperőmű

máv

a nap legfontosabb hírei

Lerakták Közép-Európa legnagyobb naperőművének alapkövét - a nap hírei

Infostart

Az állami kiadások csökkentését és a beruházások ösztönzését tartja szükségesnek a kormány a gazdasági növekedés fenntartásához. Nem okoz fennakadást az ellátásban a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikájának költözése. Kaposváron lerakták Közép-Európa legnagyobb naperőművének alapkövét. A nap legfontosabb hírei június 17-én.

Az állami kiadások csökkentését, a beruházások ösztönzését, a kiszámítható beruházási környezet erősítését és a munkaerő-tartalékok kiaknázást tartja szükségesnek a kormány az uniós átlagot meghaladó gazdasági növekedés fenntartásához. A jövő évi büdzséhez kapcsolt kitekintés a következő három évre 4 százalék fölötti gazdasági bővüléssel számol.

Kaposváron lerakták Közép-Európa legnagyobb naperőművének alapkövét. A kínai CMC 32 milliárd forintos beruházása várhatóan decemberre készül el. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az eseményen azt mondta: a 100 megawattos erőmű támogatja Magyarország klímapolitikai céljait, azon belül azt, hogy Magyarország 2050-re azon államok közé tatozzon, amelyeknek lehetőségük lesz az általuk felhasznált energia karbonsemleges előállítására.

Nincs akadálya az új emeletes vonatok forgalomba állításának - közölte a MÁV. A vasúttársaság kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta: a Budapest-Szob és Budapest-Szolnok elővárosi vasútvonalakon nincsenek alagutak, így az új szerelvények ezeken gond nélkül közlekedhetnek majd. A Balaton felé közlekedő emeletes vonatok pedig Kelenföldről indulnak majd. Loppert Dániel kiemelte az első 11 KISS szerelvény 2020 elejétől szállítja majd ezeken a vonalakon.

Nem okoz fennakadást az ellátásban a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikájának költözése - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádió Aréna című műsorában. Merkely Béla hangsúlyozta: az intézet - az egyetem komplex fejlesztésének részeként - a 8. kerületi, Tömő utcában egy másfél milliárd forintból modernizált épületbe költözik. A költözés miatt július elsejéig szünetel a betegfelvétel a klinikán, ám időszakosan a SOTE más klinikái, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a törökbálinti tüdőgyógyintézet és az Uzsoki Utcai Kórház is részt vesz a betegellátásban.

Az interneten kapható veszélyes szerre figyelmeztetnek a hatóságok. Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető MMS néven ismert csepp, amelynek használatát a többi között HIV és rák esetén javasolják forgalmazói. Az országos tisztifőorvos azonban azt ajánlja, hogy senki ne alkalmazza a készítményt. Az Egészségügyi Világszervezet legkevesebb 18 országban szerzett tudomást a szer használatának súlyos következményeiről, halálesetekről.

Minden vállalati ügyfélnek kötelező a banki adategyeztetés, a lakossági ügyfelek közül azonban csak azoknak, akiktől a bankjuk ezt közvetlenül kérte - hívta fel a figyelmet a Bankszövetség. A szervezet közleményében hangsúlyozza: a lakossági ügyfelek többsége azért nem kapott a bankjától külön értesítést, mert nekik nincs teendőjük. A bankok honlapjai részletes információkat tartalmaznak az adategyeztetés lehetséges módjairól, csatornáiról.

Ezen a héten több mint 400 településen, összesen 100 ezer hektáron irtják a szúnyogokat, de a következő hetekben még erős, néhol extrém szúnyogártalommal kell számolni - hívta fel a figyelmet a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Ezen a héten 7 budapesti kerületben, a Duna-menti településeken, Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megyében permetezik a vérszívókat. Folytatódik a munka a Szigetközben, Baja és Mohács térségében, valamint a Tisza-tónál is.

Bírósági tárgyalásán rosszul lett és meghalt a volt egyiptomi elnök. Mohamed Murszi egy meghallgatáson vett részt az ellene kémkedési vádakkal indított eljárásban, amikor elájult, majd rövid időn belül meghalt. A 2012-ben hatalomra került politikust 2013-ban katonai puccsal távolították el a hatalomból. Azzal vádolták, hogy támogatja az iszlamista mozgalmakat, elsősorban az azóta betiltott Muzulmán Testvériséget. A volt elnök azóta börtönben volt, és több perben elítélték.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018