eur:
395.51
usd:
372.38
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Speciálisan kiképzett személykereső kutya segítségével keresik a Hableány turistahajó május 29-én történt balesetének áldozatait Dunaújváros térségében 2019. június 7-én. A kutatásban a szolnoki Életjel Mentőcsoport és a Miskolci Speciális Felderítő- és Mentőcsoport kutyái mellett a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat, a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentőegyesület tagjai, valamint dél-koreai szakemberek is részt vesznek. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenkét áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Koreai katonák is holttesteket keresnek a Dunában Budapesttől délre - videó

A BRFK vízirendőrei a Készenléti Rendőrséggel és a koreai társszervekkel együttműködve, szünet nélkül folytatják a keresést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vízirendőrei a Készenléti Rendőrséggel, valamint a koreai katonákkal, parti őrökkel és tűzoltókkal együttműködve továbbra is folytatják a keresést, a Duna Budapesttől délre eső 215 kilométeres szakaszán. A megfeszített munka kiterjed a folyóra, valamint az ár- és hullámterületére egyaránt.

A hajókkal és motorcsónakokkal a vízen keresést folytatók állandó együttműködésben vannak a parti kutatást, illetve a légi felderítést végző rendőri egységekkel, folyamatos kapcsolattartás mellett, szisztematikusan, szünet nélkül végzik a keresést.

A két ország együttműködésében, az összes bevethető hajóval végzett keresés megállás nélkül, továbbra is folytatódik a fővárostól délre eső teljes Duna szakaszon - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×