eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megjutalmazzák azokat, akik részt vettek az elsüllyedt Hableány kiemelésében - a nap hírei

A magyar tulajdonú vállalkozások támogatását tartja a kormány egyik legfontosabb feladatának az innovációs miniszter. Megjutalmazzák azokat, akik részt vettek az elsüllyedt Hableány sétahajó kiemelésében. Elhunyt Franco Zeffirelli olasz rendező. A nap legfontosabb hírei június 15-én.

A magyar tulajdonú vállalkozások támogatását tartja a kormány egyik legfontosabb feladatának az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László Lentiben, az egyik helyi cég rendezvényén elmondta: a kabinet gazdaságvédelmi akcióterve és a jövő évi költségvetés az adócsökkentésekkel és a strukturális intézkedésekkel jelentősen javítja a magyar vállalkozások lehetőségeit.

Július 1-jével nyolc százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók és védőnők alapbére - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Horváth Ildikó elmondta, ez az emelés a 2016-ban kezdődött többlépcsős béremelési program folytatása, és több mint 78 ezer szakdolgozót, illetve 4400 védőnőt érint.

Néhány hónap alatt huszonötezer nyugdíjas tért vissza a munkaerőpiacra, így már százezren dolgoznak közülük - közölte a pénzügyi államtitkár. Tállai András a Magyar Nemzetnek azt mondta: a létszámnövekedésben érdemi szerepet játszhatott, hogy a munkaviszonyt létesítő nyugdíjasoknak már csupán személyi jövedelemadót kell fizetniük, járulékot nem.

Tiltakozik a közoktatási törvény tervezett módosítása miatt az MSZP. Az ellenzéki párt kifogásolja, hogy az iskolaigazgatók kinevezésekor elveszik a véleményezés lehetőségét a szülőktől, gyermekektől és pedagógusoktól. A szocialista párt álláspontja szerint a magántanulói rendszer hátrányos helyzetbe hozza azokat, akik a rossz állami iskolarendszer hibáit magán tanulócsoportok megszervezésével akarják kiegyenlíteni.

Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szerint az első főpolgármester-jelölti vita hozzájárulhat ahhoz, hogy magas legyen a részvétel a budapesti ellenzéki előválasztáson. Karácsony Gergely mellett a pénteki vitán Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum, és Kálmán Olga, a DK által támogatott jelölt vett részt. A jelöltek a város működtetésének átláthatóságát, a zöldfelületek és a bérlakásállomány növelését, a forgalom enyhítését ígérték.

Elfogadta az ellenzéki pártok fővárosi ajánlatát az LMP budapesti szervezetének kongresszusa, így a párt támogatni fogja az előválasztáson győztes főpolgármester-jelöltet. A párt minden kerületben a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd polgármesterjelöltje mögé áll, cserébe az ellenzéki egység kerületenként támogatja az LMP egy képviselőjelöltjét.

Megjutalmazzák azokat, akik részt vettek a május 29-én elsüllyedt Hableány sétahajó kiemelésében - értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: a büntetőeljárás mellett több száz millió forintos kártérítési perekre lehet számítani.

Gyilkossággal fenyegetőző férfit fogtak el Dunaújvárosban. A 18 éves férfi videoüzenetben közölte, hogy megöli az első embert, akivel találkozik az utcán. A gyanúsítottat a rendőrök egy menetrend szerint közlekedő buszon fogták el, és emberölés előkészülete bűntett miatt indítottak ellene eljárást.

Csehországi, szlovákiai és magyarországi magyarok emlékeztek Esterházy Jánosra a morvaországi Olmützben és Mírovban. A két világháború közötti időszakban, majd a második világháború idején a szlovákiai magyarok jogaiért küzdő politikust a Szovjetunióban koholt vádak alapján kényszermunkára ítélték. 1957-ben halt meg a mírovi várbörtönben.

Pozsonyban beiktatták hivatalába Szlovákia új köztársasági elnökét. Zuzana Čaputová személyében először került nő az államfői tisztségbe. A politikus beszédében kiemelte: törődni fog a szlovák nemzet, a nemzeti kisebbségek és az országban élő etnikai csoportok jólétével.

A nemzetközi színtéren vívott kereskedelmi háborúk miatt bírálta az Egyesült Államokat az orosz elnök. Vlagyimir Putyin az Ázsiai Együttműködési és Bizalomerősítő Konferencia tádzsikisztáni csúcstalálkozóján ismételten felemelte szavát a Kínával szemben folytatott kereskedelmi háború ellen.

Elhunyt Franco Zeffirelli olasz rendező; 96 éves volt. Franco Zeffirelli a film, a színház és az opera világában is maradandót alkotott, leginkább látványos Shakespeare-adaptációiról ismert. Az 1973-ban Assisi Szent Ferenc életéről készült Napfivér, Holdnővér sokak szerint minden idők egyik legszebb vallásos tárgyú filmje.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×