INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

lépfene

kötegyán

kórház

fertőzés

Egy állatorvos lépfene elleni oltóanyagot ad be egy szarvasmarhának a Nagykörűi Haladás Zrt. telepén 2013. szeptember 18-án. A mintegy hétszázas állatlétszámú tejelő szarvasmarha telepen azért végeztek megelőző immunizálás, mert a közeli Jászladányon egy birkaállományban lépfenét (antrax) mutattak ki.

Friss hírek a magyarországi lépfenefertőzésről

Infostart

Még mindig kórházban kezelik a lépfenebaktériummal fertőzött húst evő házaspárt, és egyelőre nem is tudni, mikor mehetnek haza.

Továbbra is kórházban kezelik azt a kötegyáni házaspárt, amelynek tagjai egy elhullott szarvasmarhát dolgoztak fel, a jószág húsa a vizsgálatok szerint lépfenebaktériummal volt fertőzött. A kórház azt közölte, hogy a betegek csak a teljes gyógyulást követően mehetnek haza, de hogy pontosan mikor, egyelőre kérdéses - írta a beol.hu.

A fertőzéssel érintett kötegyáni ingatlanok esetében még nem oldották fel az elrendelt helyi zárlatot. A forgalmi korlátozás és helyi zárlat alá helyezett területről a betegségre fogékony állatokat kivinni vagy oda bevinni nem szabad. A lezárt területre csak hatósági állatorvosi engedéllyel azok léphetnek be, akiknek ottléte az állatok ellátásához, gyógyításához vagy egyéb elengedhetetlen okból szükséges.

Nem érkezett jelzés újabb megbetegedésről, így további intézkedés nem vált szükségessé. Megtörtént többek között a fertőzött élelmiszerek, alapanyagok és a tartási helyek úgynevezett végfertőtlenítése, a még ott lévő állatok a szükséges védőoltást időben megkapták.

Nyitókép: Bugány János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018