INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

patkány

patkányirtás

főváros

budapest

Indul az intenzív patkányirtás

Indul az intenzív patkányirtás

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Intenzív többlet patkányirtás kezdődik Budapesten, a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen meghatározott tíz belső kerületben - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A tájékoztatás szerint az I., az V., a VI., a VII., a VIII., a IX., a XIII., a XIV., a XIX. és a XX. kerülteben indul a munka. Elsőként a legforgalmasabb pályaudvarok, közlekedési csomópontok speciális, teljes körű kezelésével kezdenek, majd a jövő héttől kezdődően az RNBH Konzorcium munkatársai az V., IX. és a XIII. kerület szennyvízcsatorna-rendszerében helyezik el az irtószert.

A szervezett irtási program további megvalósítása ütemezetten, szektoronként zajlik majd. A forgalom kisebb korlátozása érdekében akár hétvégén, illetve az éjszakai órákban is történhet munkavégzés. A szakemberek minden kezelt pontot kétszer visszaellenőriznek, és amennyiben még a második ellenőrzéskor is van patkány, úgy a kezelést a felszínre is kiterjesztik. Fontos tudnivaló, hogy a szakemberek a lakásokba munka közben nem mennek be, a lakóépületek egyes részeit (belső udvar, pince) azonban szükség esetén kezelniük kell.

Arról, hogy az elkövetkezendő 8 hónapban mikor és hol történik majd beavatkozás, az érintett kerületi önkormányzatokkal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen a főváros tájékoztatja a lakosságot.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018