INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

nav

szja-bevallás

szja

Az április 8-ai országgyűlési választás értesítőit szortírozzák a Magyar Posta Teréz körúti hivatalában 2018. február 12-én.

Minden adózót érintő bejelentést tett a NAV

Infostart / MTI

Már mindenkinek meg kellett kapnia az szja-tervezetet. Ha a magánszemélyek semmit nem csinálnak vele, az automatikusan bevallássá válik

Már mindenki megkapta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített személyijövedelemadó-bevallási tervezetet - közölte a hivatal szóvivője csütörtökön a közmédiában.

Kis Péter András a Kossuth rádió és az M1 tévé összevont adásában azt mondta,

az ügyfélkapuval rendelkezőknek március 14-től érhetőek el tervezetek,

a postai úton kérőknek pedig április 30-ig postázták azokat ki.

Azoknak is postai úton küldték meg a tervezetet, akiknek nincs ügyfélkapujuk és postázást sem kértek, de a NAV ismeri elérhetőségüket - tette hozzá.

Kitért arra is: az online kitöltő felületen eddig körülbelül 1,3 millióan tekintették meg a tervezetet, és félmillióan nyilatkoztak adójuk egy százalékáról.

Ha a magánszemélyek semmit nem csinálnak a tervezettel, az automatikusan bevallássá válik,

az őstermelőknek, egyéni vállalkozóknak és áfafizetésre kötelezetteknek azonban el kell fogadniuk azt - közölte.

A szóvivő felhívta a figyelmet, aki olyan jövedelmet is szerzett tavaly, amelyről a NAV-hoz nem érkezett adatszolgáltatás, annak a bevallási tervezetet ki kell egészítenie.

Felidézte, a NAV három éve kezdte el készíteni a tervezeteket a munkavállalóknak. Tavaly az érintettek körét az őstermelőkkel és az áfafizetésre kötelezettekkel, idén pedig az egyéni vállalkozókkal bővítették.
A rendszernek köszönhetően tavaly több mint 1,5 millió embernek semmit sem kellett tennie azért, hogy szja-bevallása legyen - emelte ki Kis Péter András.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018