eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin
San Sebastián, 2017. március 6.Egy oszlopba kapaszkodó nő az észak-spanyolországi San Sebastiánban tengerpartján 2017. március 6-án, amikor viharos szél fúj az Atlanti-óceán baszkföldi partvidékén. (MTI/EPA/Javier Etxezarreta)
Nyitókép: Javier Etxezarreta

Átvonul a hidegfront, újabb fordulatot hoz az időjárás

Elvonul az esőfront, de marad a szél. És megint melegszik az idő.

A csapadékzóna fokozatosan kelet felé halad, egyre inkább a Tiszántúlon és északkeleten várható eső, zápor, helyenként zivatar. A Dunántúlon eközben nyugat felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, és délután már csak néhol fordulhat elő futó zápor, esetleg zivatar a gomolyfelhő-képződésből.

A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, keleten a zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16 és 22 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken ennél egy-két fokkal melegebb is lehet. Késő estére általában 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól ÉK-re erősen felhős vagy borult lesz az ég. Másutt napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd késő délutántól délnyugaton is erősen megnövekszik a felhőzet.

Főként az Alföldön és az Északi-középhegység területén lehet többfelé eső, zápor, de este a Dunántúlon is kialakulhat eső. Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

A következő napokban változékony időre van kilátás. A rövidebb napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet. Többfelé, illetve több alkalommal előfordul eső, zápor. Keddig tovább gyengül, majd ismét erősödik kissé a nappali felmelegedés.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×